Gazetekars

Kağızman’da Kur’an kursu açıldı

Kars Kağızman Toprakkale mahallesindeki Kur’an Kursu binası törenle açıldı.

25 Eylül 2011 Pazar 11:55

Kağızman’da Kur’an kursu açıldı

Açılışa Kağızman Kaymakamı Sayın Şuayip Gürsoy, Kağızman İlçe Müftüsü Cemal Işık, Kağızman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Alparslan Yüce, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kağızmanlı işadamı Kazım Toper tarafından 1000 metre kare arsa üzerinde 500 metrekare kullanım alanlı iki katlı, iki bina Kağızman Müftülüğü’ne Kur’an Kursu olarak devredildi.

Kağızman İlçe Müftüsü Cemal Işık yaptığı açıklamada, “Derneğimize Kur’an Kursu yapılması için Kağızmanlı işadamı Sayın Kazım Toper Bey ile Hacı Turan Bilen Amcanın vasıtasıyla görüştük. O da sağ olsun bu isteğimizi yerine getirdi. Kağızman iİlçesine iki adet Kur’an Kursu yaptırdı. Bir tanesi Kağızman Toprakkale mahallesine, bir tanesini de Kağızman Kümbet mahallesine yaptırdı. Yapılan yardımlarla maliyeti 500 bin TL’yi bulan Kur’an Kursu’nu yaparak Kağızman Müftülüğüne hafız yetiştirilmesi için devrettiler. Kendilerine teşekkür ederiz. 1000 metrekare arsa üzerine 500 metre kare kullanım alanlı iki katlı bina yaptık. Binayı yardım sever vatandaşımız Kazım Toper tarafından yapılan Merhum Annesi Munise Toper ve eşi Ülviye Toper’in ismini verdiği iki adet kuran kursu yaptırdı. 40 kişi kapasiteli Kur’an Kursu’nda dört bayan hoca dört de erkek hoca görev alacak” dedi.

Işık, “Yapılan binada 2 sınıf, mutfak, mescit, yatakhane, kütüphane, wc, banyo olmak üzere tam teşekküllü bir Kur’an Kursu inşa ettiler. Burada okuyacak olan çocuklarımız sadece hafız olarak yetişmeyecek burada okuyan öğrenciler açık lise sınavlarına da hazırlanacaklar. Gelecek nesillerimizi yetiştirecek olan annelerimiz olan kızlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için yapılan Kız Kur’an kursumuz Kağızmanlılara hayırlı olsun. Bu Kur’an Kurslarını yaptıran Kazıp Toper beyefendiye de çok teşekkür ederim. Kuran Kursu’na kayıt olmak isteyenler Kağızman İlçe Müftülüğüne başvuru yapabilirler” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER