Gazetekars

Kağızman'da Öğrencilere Ödül

Kağızman kaymakamı Şuayip Gürsoy, 2011 yılı üniversite sınavlarında dereceye giren öğrencilere altın hediye etti.

09 Eylül 2011 Cuma 07:40

Kağızmanda Öğrencilere Ödül

Kağızman’ı eğitim alanında gururlandıran öğrenciler Kağızman kaymakamı Şuayip Gürsoy tarafından ödüllendirildi. Yüksek öğretim sınavları ve üniversite sınavlarında başarılı olan ve dereceye giren 6 öğrenciye Kaymakam Gürsoy tarafından altın hediye edildi. 

Aileleri ile birlikte Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy’u ziyaret eden öğrenciler, eğitime verilen destek için Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy ve Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Atlay’a teşekkür ettiler.

KAĞIZMAN EĞİTİM’DE BAŞARI HEDEFİNİ YAKALADI

Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Eğitime Destek amaçlı projelerde büyük başarı sağlandı. Yapılan çalışma ile 97 Kağızmanlı öğrenci üniversiteli oldu. Açıklanan üniversite yerleştirme sonuçları ve ortaöğretim yerleştirme sonuçları Kağızman’ın yüzünü güldürdü. İk kez 97 öğrencinin üniversitelere yerleşmesi ilçenin gurur kaynağı oldu.

Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy ve Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitime destek amaçlı açılan ücretsiz dershaneler ve dağıtılan kitaplar meyvesini verdi. Başarı oranı ilk kez yüzde 97 seviyelerine yükselirken, Kağızman Kars genelinde orta öğretim yerleştirme sınavlarında 186 kazanan öğrencisiyle ilçeler arasında ilk sırada yer aldı.

Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, yaptığı açıklamada, “Çok guruluyum. Özelikle kazanan öğrencilerimizden çoğunun kız öğrencilerden olması bu gurumu daha da artırdı. Yıl boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fesih Altay ile birlikte çeşitli projeler hayata geçirdik. Ücretsiz dershaneler açtık. Öğretmenelirmiz kapı kapı gezerek eğitme destek verdiler. Şimdi ne mutlu ki 97 öğrencimiz üniversiteye, 186 öğrencimiz yükseköğretim sınavlarında başarılı oldular” dedi.

Kaymakam Gürsoy, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Atlay ve emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER