Gazetekars

Kaldırım İşgali Büyük Sorun

Kars’ta yayaların kullandığı kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesi vatandaşların tepkisini çekiyor.

22 Ağustos 2013 Perşembe 08:04

Kaldırım İşgali Büyük Sorun

Kars’ta hemen hemen birçok cadde de kaldırımların işyeri sahipler tarafından reyon haline getirilmesi, bununla da yetinmeyen esnafın yolu bile kapatması kaldırımları kullanan vatandaşların tepkisini çekerken çok sayıda vatandaş Türkiye’nin hiçbir şehrinde böyle manzara olmadığını belirterek kaldırımların işgaline biran evvel son verilmesini istedi.

Kars’ta özellikle Halk Bankası, ve Halitpaşa İşhanı’nın bulunduğu cadde üzerinde işyerlerinin eşyalarını kaldırımlara koyulması, kaldırımı kullanmak isteyen vatandaşların yürümesine engel olurken, cadde den yürüyen vatandaşlar ise zaman zaman trafik kazalarına mahrum kalıyor.

Yayaların yürümesi için yapılan kaldırımların, esnafın eşya teşhir etme yerine döndüğünü vurgulayan Vatandaşlar; “Bazı esnaflar kaldırıma satacakları eşyaları diziyor. Vatandaş geçemediği için mecburen caddelerde yürümek zorunda kalıyor. Böyle olunca da yürüyen vatandaşlara araç çarparak yaralanmasına neden oluyor. Kaldırım işgalini abartan bazı vatandaşlar, kaldırıma gölgelik yaparak, kaldırımı kendi iş yeriymiş gibi kullanıyor. Bu konun biran evvel çözülmesini istiyoruz” diye tepki gösterdiler.

“VALİLİK, BELEDİYE VE TRAFİK BU SORUNU MUTLAKA ÇÖZMELİ”

Kars’ta birçok caddede kaldırımı kullanmanın mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, kaldırım işgallerine son verilmesi için valilik, belediye ve trafik müdürlüğünü göreve davet ettiklerini söylediler.

Kaldırım ve caddelere düzülen eşyalardan yüzünden tedirgin olduklarını ve iş yeri sahiplerine kaldırımdan yürüyemediklerini söylediklerinde işyeri sahiplerinin tepkisiyle karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar; “Kaldırımları kullanamıyoruz. Özellikle hırdavatçıların bulunduğu cadde üzerinde bütün kaldırımlar demir, soba, sac, zincir, boru gibi malzemelerle işgal edilmiş. Bu da yetmemiş gibi cadde üzerinde kendi araçlarından başka araç park etmesin diye el arabası ve bidonları koyuyorlar. Ne caddeyi kullanabiliyoruz. Nede kaldırımı, biz yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz. Korkumuzdan çoluk çocuğumuzu bir yere gönderemiyoruz. Bu konuda validen, belediye başkanından trafik müdüründen ve esnaf odalarından yardım istiyoruz. Böyle bir manzara Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Nerede görülmüş yayalar için yapılmış kaldırımları yayalar kullanamıyor” diye sorunlarını dile getirdiler.

Öte yandan Kars’ta bir çok cadde ve sokakta kaldırımların işgal edildiği gözlenirken, köy minibüslerinin de bu caddeler üzerine park etmesi kentte trafik akışını da alt üst ediyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER