Gazetekars

Kaldırımlar Yenileniyor

Kars Sarıkamış Belediyesi yıpranan kaldırımları yenileme çalışmaları başlattı.

20 Ağustos 2011 Cumartesi 09:35

Kaldırımlar Yenileniyor

Sarıkamış’ta yerli ve yabancı turistlerin gezi güzergahları olan 3 önemli caddede yıpranan kaldırımlar sökülerek yerine Andezit Plak ve Andezit Bordür taşlar döşeniyor.

Sarıkamış’ta yıpranan kaldırımları yenileme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Yerli ve Yabancı turistlerin gezi güzergahları olan Şehit Kemal Mutlu, Şehit Bedir Karabıyık ve Halk Caddesi’nde toplam uzunluğu 3 bin 645 metre olan kaldırımların, Andezit Plak ve Andezit Bordür taşı ile yenilendiğini söyledi.

Don ve ısı farklılıklarından etkilenmez, diğer doğal taşlara kıyasla dayanıklı, dekoratif ve kaymaz olması nedeniyle bu taşı tercih ettiklerini belirten Özbilen, “Kaldırım yapım çalışmamız Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından destekleniyor. İlçemizdeki doğalgaz ve altyapı çalışmalarından dolayı cadde ve sokaklarımızda kaldırım ve yollar deforme olmuştu. Hazırladığımız proje ile altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddelerde, kaldırım yapım çalışmalarını başlattık. Turistlerin yoğun olarak geldiği ilçemizde görsel anlamda farklı çalışmalara imza atıyoruz. Yerli ve yabancı turistlere temiz bir çevre ve en iyi hizmet yolunda çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini ifade eden Özbilen, “Yağmurlu ve karlı havalarda yayaların kaymaması için Andezit Plak ve Andezit Bordür taş tercih ettik. Yaklaşık 75 gün içinde tamamlanacak olan yenileme çalışmalarımız 519 bin TL ye mal olacak. Yıpranan ve eskiyen kaldırımlarda yenileme çalışmalarımız ihtiyaca göre başka caddelerde de devam edecektir” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER