Gazetekars

Kanallar Tek Tek Açılıyor

Kars Belediye Başkanlığı tarafından uzun yıllar toprak altında kalmış yağmur kanalları çıkartılarak aktif hale getiriliyor.

21 Temmuz 2011 Perşembe 17:43

Kanallar Tek Tek Açılıyor

Geçmişte yapılan yolların altında kalan şehir merkezindeki yağmur suyu ve kanalizasyon bacaları belediyenin yaptığı asfalt çalışmalarıyla çıkartılarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor.

Yağmur yağdığında cadde ve sokakların sular altında kalmasının en büyük sebebinin geçmişte yapılan yol çalışmalarında toprak altın bırakılarak kullanılmaz hale getirilen yağmur suyu ve kanalizasyon bacalarının kapalı olmasına bağlayan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan çalışmalarla yağmur suyu ve kanalizasyon bacalarının açıldığını söyledi.

Bozkuş; “Her yağmur yağdığında cadde ve sokaklarda su birikmesi nedeniyle yaşanan sorunlar giderilmiş olacak ve oluşan trafik sıkışıklığı da sona erecek. Kanal Projesi kapsamında toprak altında kalan ve kullanılmaz vaziyette olan yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattını bacalarını açarak yeniden çalışabilir hale getiriyoruz” dedi.

BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL

Başkan Nevzat Bozkuş, cadde ve sokakların sular altında kalmasının kendileriyle alakalı olmadığını belirtti.

Bozkuş; “Zaten gördüğünüz gibi yapılan yol çalışmalarında 50 santim aşağıya iniyoruz. Bu çalışmalar esnasında geçmişte toprakla kapatılan kanalizasyon şebekesi ve yağmur suyu şebekesini tekrar ortaya çıkartıyoruz. Kapalı olan bu hattı temizleyerek yeniden çalışabilir hale getirdik. Bu yol çalışmalarını yaptığımız güzergahlarda bu şekilde devam edecek. Yani asfalt çalışması tamamlandığında caddelerde yağmur suyu birikmesinin söz konu olması mümkün değil. Biz her türlü alternatifleri düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı kentleşmenin ve sağlıklı çevrenin, sağlıklı altyapıdan geçtiğine dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Bozkuş; “Kentimiz gelişip büyüdükçe yeni yatırımlar gündeme geliyor. Altyapı hizmetlerinin en kısa sürede vatandaşlarımıza ulaştırılması için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Diğer yandan kanal sisteminin verimli çalışması için de dere ve kanalları sürekli temizliyoruz. Pek çok mahallemiz ve sokağımız yıllardır ihtiyacını duyduğu yeni içme suyu ve kanal altyapısına kavuşacak. Yağmursuyu kanalı döşediğimiz bölgelerde de artık su birikintisi sorunundan kurtulmuş olacak” şeklinde konuştu.

Kars’ta yapılan asfalt çalışmalarında çok sayıda kanalizasyon ve yağmur suyu bacalarının toprak altında kaldığı ortaya çıktı.

Geçmişte yol yapımı sırasında toprak altında bırakılan yağmur ve kanalizasyon şebekesi kapaklarının kapalı olmasından dolayı sıcak havalarda şehir merkezinde pis koku oluyordu.

Belediye tarafından yapılan çalışmalarda yağmur suyu ve kanalizasyon bacaları toprak altından tek tek çıkarılarak etrafına beton atılarak çalışabilir hale getirildi.

Atatürk Caddesi ve Faikbey Caddesi’nde yapılan asfalt çalışmalarında çok sayıda yağmur suyu ve kanalizasyon bacası temizletildi. Asfalt çalışmaları tamamlandıktan sonra Kars’ın cadde ve sokaklarında artık su birikmeyecek.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER