Gazetekars

Kar bekleniyor…

Kars Meteoroloji Bölge Müdür yardımcısı Mesut Aksoy, yarın da kar yağışının beklendiğini söyledi.

13 Nisan 2011 Çarşamba 07:47

Kar bekleniyor…

Aksoy, “Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu son tahminlere göre Kars ve çevresinde beklenen hava hadisesi kar yağışının bugün ve yarın devam etmesinin tahmin ediyoruz. Bu kar yağışı sadece Kars için geçerli değil, Doğu Anadolu’nun büyük bir kısmında kar yağışı mevcut. Hatta bazı batı bölgelerimizde dahi bu kar yağışı devam etmektedir.” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu en son uyarılara göre kar yağışının devam edeceğini de vurgulayan Aksoy, “Ayrıca don hadisesi de beklenmektedir. Dolayısıyla özellikle sürücü ve vatandaşlarımızın çığ ve yollardaki buzlanma tehlikesine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kar yağışının bugün ve yarın devam edeceği, Perşembe günü ise, kar yağışı beklenmemektedir. Hafta sonuna doğru sıcaklıklar 2 ila 4 derece civarında artması tahmin ediliyor. Yalnız Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün bir zirai meteorolojik uyarısı bulunmaktadır. Doğu Anadolu’nun bölgelerinde yükseklerde orta kuvvete bir don hadisesi beklenmektedir.” uyarısında bulundu.

Aksoy daha sonra şunları söyledi:

“Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizde çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz vb. meyve sebze ve fide üreticilerimizin, serada üretim yapan üreticilerimizin gerekli tedbiri almaları ve bu yörelerdeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almaları için en yakın meteoroloji müdürlüklerimize müracaat etmelerinin tavsiye ederiz. Sıcaklıkların -8 dereceye kadar düşmesini tahmin ediyoruz.”-KHA-

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER