Gazetekars

Kar kalınlığı 75 santime ulaştı

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 75 santimetre olarak ölçüldü.

04 Şubat 2011 Cuma 07:14

Kar kalınlığı 75 santime ulaştı

Kayak merkezi’nde bulunan Ce-Mar Toprak Otel ile Çamkar Otel’de doluluk oranı yüzde 100, Kar Otelde ise yüzde 80 olduğu öğrenildi. 

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, kar yağışı ile birlikte 9 adet pistin tamamı kar ezme makinesiyle bastırılarak hazır hale getirildiğini söyledi. 

Eroğlu, “Şu anda pistlerimiz kayak yapmak için mükemmel durumda. Geçen yıl yapımı tamamlanan karanlıkdere bölgesindeki telesiyej tesisini de hizmete açtık. Kayak tutkunları kayağın keyfini doyasıya yaşıyorlar” dedi. 

SARIKAMIŞ’A KARLA MÜCADELE 

Kars Sarıkamış’ta geçtiğimiz hafta başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Sarıkamış Belediyesi karla mücadele ekipleri başlatmış oldukları kar temizleme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

Ekipler, özellikle araç ve yaya trafiğinin daha yoğun olduğu ilçe merkezinde ulaşımın aksamaması ve olası kazaları önlemek amacıyla 5 Kamyon, 1 Greyder, 3 Kepçe ve 26 personelle yürüttüğü kar temizleme çalışmalarını ilçe merkezi ve tüm mahallelerde aralıksız olarak sürdürüyor. 

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye olarak karla mücadeleye geçmişte olduğu gibi bu sezonda da ara vermeden devam edileceğini belirterek, “Ekiplerimiz, özellikle araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu ana caddelerde 5 Kamyon, 1 Greyder, 3 Kepçe ve 26 personelle yürüttüğü çalışmaları, tüm mahalle ve sokaklar da aralıksız olarak sürdürüyor. İş makineleriyle kamyonlara yüklenen kar ilçe dışına taşınıyor” dedi. 

Kar’ın geç yağmasıyla birlikte belediyenin yakıt giderlerinde de ciddi bir tasarruf sağlandığını ifade eden Özbilen, “Keşke kar daha önce yağsaydı da bizde sürekli kar temizleseydik. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan ilçemize kar yağışının geç gelmiş olması, ilçemiz turizmini olumsuz etkilemiştir. Biz doğa harikası, turizmde yıldızı parlayan ilçemize kar’ın yağmasına seviniyoruz. Sarıkamış’a her gün kar yağsın biz temizleriz” diye konuştu. 

İlçe merkezinde karla mücadele sürerken, kayak merkezinde ise kayak keyfi yaşanıyor. 

Bayraktepe Kayak Merkezi renkli görüntülere sahne oluyor. Paletli kar ezme makineleri her kar yağışının ardından pistleri dolaşırken, görevliler de kar kızaklarıyla kontrollerini sürdürüyorlar. Kayak yapmak için ülkenin farklı bölgelerinden Sarıkamış'a gelen tatilciler ise kristal karda kaymanın tadını çıkarıyorlar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER