Gazetekars

Kar Üzerinde Cirit

Kars'ın Selim ilçesinde boş bir arazide Selim Atlı Cirit Spor Kulübü tarafından davullu-zurnalı cirit müsabakası düzenledi. Müsabakada rakip oyuncuya atılan cirit zurnacıya isabet ederken, bir sporcu da attan düşerek karların üzerine serildi.

25 Şubat 2011 Cuma 07:41

Kar Üzerinde Cirit

Kar üstünde oynanan atlı cirit müsabakasında birbirinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. İlçe Köy hizmetlerine ait iş makinesinin zeminin karlarını temizlemesiyle cirit sporcuları meydanda atlarını gezdirerek oynatıp şaha kaldırdılar. Birbirine kıyasıya atılan cirit oyununda bir anda nefesler kesildi. Oyuna heyecan katan davul-zurna oyunu daha da hızlandırdı. Beyaz takımdan bir sporcunun rakibine attığı cirit, zurnacıya isabet etti. Beyaz formalı bir sporcu ise atının ayaklarının kar üzerinde kayması

sonucu atıyla beraber beyaz karların üzerine serildi. İlçede yıllardan beridir süren cirit gelenekte kar üzerinde atlar koşmakta zorlanırken, bir ciritçi ise kaçan atın üzerinden aşağı düştü. İlçede yıllardır davul-zurna çalarak düğünlerde çalgı çalan Sürmeli Yılmaz, yediği ciritle sakatlandığını söyledi. Yılmaz, "Cirit'i attı az kalsın karnımı delecekti. Şu anda da ise hafif sancım var sancılanıyorum. Birden cirit atınca karnıma isabet etti" dedi.

Kara batan atların güçlükle koştuğu müsabakada ciritçiler birbiri ardından yere düştü. Attan düşen sporcular zaman zaman tehlike atlatmalarına rağmen büyük bir keyif aldıklarını söylediler. Büyük bir ustalıkla atılan ciritler ve sporcuların artistik hareketleri büyük alkış aldı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER