Gazetekars

“Karayollarından şikayetçiyiz”

Vali Ahmet Kara başkanlığında gerçekleştirilen 2011 yılının ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Kars’ın yol durumu masaya yatırıldı. Toplantıda Vali Ahmet Kara, Karayollarına tepki göstererek “Karslılar olarak Karayollarından şikâyetçiyiz” dedi.

05 Şubat 2011 Cumartesi 08:19

“Karayollarından şikayetçiyiz”

Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nün temsilen Bölge Müdürü Yardımcısı Arif Polat söz alarak, Kars’ın yol durumunu, 2011 yılı proje ve yatırım programlarını açıkladı. 

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü olarak, Kars’ta şu anda devam eden15 yatırım programı ve projeleri olduğunu söyleyen Polat, “Kars il sınırlarında 523 km yol bulunmaktadır. Devlet yollarında 2003 yılı başına kadar 23 km, 2003- 2009 yılları arasında 94 km, 2010 yılında ise 36 km olmak üzere toplam153 km. bölünmüş yol yaptık.” dedi. 

Daha sonra 2011 yılı içerisinde yapılacak yollar ile ilgili olarak açıklama da bulunan Polat, şunları söyledi. “Kars - Susuz - Ardahan bölünmüş yolunun Kars sınırları içerisinde kalan 11 km yolun satıh kaplama olarak yapılacak ve tamamlanmış olacak. Kars - Selim -Karakurt -Sarıkamış yolunu da bölünmüş yol olarak bitirmeyi hedefliyoruz. Selim üzerinden Göle’ye yapılan 33 km olan iki yönlü devlet yolu olarak yapımına başlanmış ve şu ana kadar geçmiş yıllarda 20 kilometresi bitirilmiş durumdadır. Bu yıl içerisinde de geriye kalan 13 km’sini bitirip trafiğe açacağız. 2011 yılında sıcak karışım olarak hedeflediğimiz Kars’ta Kağızman kavşağına kadar olan kısım ile Selim - Sarıkamış - Karakurt arasından da ki 70 km lik bölüm sıcak karışım olarak ihalesini yapıp bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Kars - Susuz arasında ki 25 km olan kesimi de aynı şekilde sıcak karışım olarak ihalesini yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bölünmüş yollar kapsamında Kars - Digor - Iğdır arasında proje çalışmalarımız devam etmektedir. 2012 yılında da yapım çalışmaları başlayacak. Kars - Erzurum arasında özelikle Karakurt ve Horasan arasında ki kesimde bulunan bayırdan olayı orada proje çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışma bittikten sonra bu kesim de bölünmüş yol olarak yapılıp tamamlanacaktır.” 

SARIKAMIŞ - KARAKURT KARAYOLU ARASINDA MÜHENDİSLİK HATASI VAR

Polat’ın açıklamalarının ardından konuşan Vali Ahmet Kara, Karayollarına tepkisini ortaya koyarak Sarıkamış - Karakurt arasında bulunan karayolunda teknik veya mühendislik hatlarının olduğunun altını çizerek ‘Karslılar olarak Karayollarından şikayetçiyiz. Çünkü bu yolda her zaman bir çok trafik kazası meydana geliyor ve can ve mal kaybı oluyor. Karayolları bu kesimde yaptığı proje hataları olduğuna yönelik tereddütlerim var. Sanki karayolları daha önce palanlaşmıştı. Ama bitiremedi. Artık bilmiyoruz yüklenici firma ile bir sorunlar mı yaşandı.”diyerek açıklama istedi. 

BU YOLDA ARAÇLAR, KAFA KAFAYA ÇARPIŞIYOR

Bu yolda ki meydana gelen kazaların araçlarının kafa kafaya çarpışma şeklinde meydana geldiğinin de altını çizen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu bölgede yolun bir standardı yok. Çünkü bazı yerler tam veya yarım asfalt, bazı bölümler çok kötü bir şekilde asfaltlanmış. Bir çok yerde de asfalt sökülmüş durumdadır. Bazı bölümleri de bölünmüş. Bu yolda araçlar kafa kafaya gelerek çarpışıyor. Bana göre özellikle fırtınalı, sisli havalarda araç sürücüleri yollarını bilemiyorlar. Fakat duble olarak yapılan yolarda kaza olma olasılığı tarihe karışıyor. Çünkü Kars ile Sarıkamış arası bölünmüş yol olduğu için trafik kazası pek olmuyor. Ama bir uyarıda da bulunayım size. Sayın Ulaştırma Bakanımızın bu yolun sağlıklı bir şekilde tamamlandığı bildiğini düşünüyorum. Çünkü Kars’ta havalimanının dış hatlar terminalinin temel atma töreninde yaptığı konuşmasında Karslılara seslenerek, ‘Karakurt’a kadar asfalt olarak yolunuzu yaptık’ demişti.” 

KARAYOLLARI YETERLİ TESPİTLER YAPAMIYOR MU?

Vali Ahmet Kara ayrıca Selim - Göle yolundansa diğer yolların daha çok önem arz ettiğinin altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı. “Selim - Göle yolu bizim için önemli ama bizim için en önemli yol Erzurum yoludur. Ayrıca Iğdır - Digor ve Iğdır - Karakurt yolları da çok önemlidir. Bu yolu İran tırılları da kullanıyor. Acaba Karayolları bu konularda yeterli tespitler mi yapmıyor? Bunların proje çalışmalarının hızlandırılmasını istiyorum.” 

Vali Kara’nın konuşmasının ardından söz alan TEDAŞ Müessese Müdürü Adem Beyribey de Polat’a Karayollarının şehrin giriş ve çıkışlarını üzerinde bulunan yolarda aydınlatma çalışmaları olacak mı? Diye sordu. Polat da Karayolları olarak bizim mücavir alan sınırları içerisinde aydınlatma çalışmalarımız yoktur.” dedi. 

Son olarak Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise Selim içerisinden geçen Kars - Erzurum Karayolunun geçtiği yol üzerinde bulunan karayolu üstgeçidi çevresinde kavşak ve refüj yapılmasını ayrıca ışıklandırma yapılmasının da uygun olacağını söyledi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER