Gazetekars

Kars, Avrupa Birliği Araştırmacılar Gecesi’nde Temsil Edildi

​​​​​​​27-28 Eylül 2024 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Tunçalp Özgen Kongre Merkezinde düzenlenen Avrupa Birliği Araştırmacılar Gecesi (European Researcher’s Night) büyük ilgi topladı.

09 Ekim 2024 Çarşamba 13:36

Kars, Avrupa Birliği Araştırmacılar Gecesi’nde Temsil Edildi

Bilimin çok yönlülüğünün ve toplum hayatına etkisinin eğlenceli ve ilham verici yollarla sergilendiği çalışmalar halk ve öğrenciler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Kafkas Üniversitesi'nin de paydaş olarak yer aldığı bilim fuarında robotların günlük yaşamda kullanılması, elektrik ve elektronik mühendisliği uygulamaları, sürdürülebilir çevre ve geri dönüşüm çalışmaları, doğal ürünlerin teşvik edilmesi başta olmak üzere mühendislik, eğitim ve sağlık alanlarında önemli çalışmalar tanıtıldı.

Prof. Dr. Muzaffer Alkan “İndikatörler doğru mu söylüyor”, Dr. Öğr. Üyesi Mükremin Durmuş “T1 Teknolojileri ile STEM Eğitimi”, Dr. Öğr. Üyesi Hicran Alkan “Bir Gıda Bileşeni olarak Sensörler”, Öğr. Gör. Kübra Hüryurt “Doğal Ürünlerden Dezenfektan Yapımı”, Elektrik Elektronik Mühendisi Uğur Aydın ise “Hangi Pil Hangi Cihaz” isimli çalışmalarla Kars ilini ve Kafkas Üniversitesini başarı ile temsil etti.

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Sürekli Basın Kartı Sahibi Ahmet Erbil Hüryurt araştırmacılar gecesinin tek medya standı olarak büyük ilgi topladı.

Bu tanıtım faaliyetleri sayesinde Kars ilinde İleri Düzey Yapay Zeka Uygulamaları konulu bir toplantının düzenlenecek olması büyük memnuniyetle karşılandı.

Avrupa Birliği Araştırmacıları Gecesi'nin koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, Kars ilinde kurulacak Bilim Merkezi için her türlü desteğe açık olduklarını ve 2026 yılında bu fuarın Kars ilinde düzenlemesi için seferber olacaklarını ifade etti.

s2-025.jpgs3-017.jpgs4-014.jpgs5-007.jpgs6-006.jpgs1-025.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER