Gazetekars

Kars cezaevinde deprem tatbikatı

Kars Açık Ceza İnfaz Kurumunda, olası deprem durumunda yapılması gerekenler konusunda kurum personeli ile hükümlülerin bilinçlendirilmesi için deprem konulu olağanüstü hal tatbikatı gerçekleştirildi.

01 Aralık 2021 Çarşamba 08:16

Kars cezaevinde deprem tatbikatı

Volkan KARABAĞ

Senaryo gereği Kars Açık Ceza İnfaz Kurumunda 4,7 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası B blokta bulunan bir hükümlü koğuşunda mahsur kaldı. Görevli personelin alarm ziline basması üzerine bölgeye 112 Acil Servis, AFAD, UMKE ve İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Görevli personel tarafından depremde yaralanan hükümlüye ilk müdahale koğuşta yapıldı ve deprem bölgesinden uzaklaştırılarak ambulansa alınarak tedavisi yapılmak üzere Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi. Depremde zarar gören B bokta genel sayım yapılması ve diğer bölümlerde herhangi bir hasarın olup olmadığının incelenmesinin ardından tatbikat sona erdirildi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kınık gözetimi ve denetiminde yapılan deprem tatbikatın başarı ile sonuçlanmasının ardından Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Canyurt deprem tatbikatına katılan ekiplere ve kurum personeline teşekkür etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER