Gazetekars

Kars Havalimanı sorunlar yumağı!

Kars’ta uçakların iniş ve kalkış saatlerinin birbirine çok yakın olması, tek X Ray cihazının kullanılması ve alan içerisinde bankamatik bulunmaması, yolcularını mağdur ediyor.

23 Aralık 2011 Cuma 08:06

Kars Havalimanı sorunlar yumağı!

Kars’ın dünya ile hava ulaşımını sağlayan havalimanında, İstanbul ve Ankara uçaklarının peş peşe inip kalkmaları nedeniyle yolcular adeta perişan oluyor. Yolcular, zaten Kars’a gelip giden uçak sayısının birkaç tane olmasına rağmen iki büyük ile sefer yapan uçakların ardı arda olmasına anlam veremediklerini dile getiriyorlar.

Yolcular ayrıca İzmir uçağının da çok erken saatlerde Kars’a gelmesi nedeniyle de sıkıtılar yaşadığını belirterek İzmir’e gidip gelen yolcuların bir gününün boşa geçtiği noktasında da birleşiyorlar.

İstanbul ve Ankara uçaklarının 30 dakika kadar bir zamanda iki iniş ve iki kalkış yaptığına dikkat çeken yolcular, “İstanbul ve Ankara uçakları yarım saat aralılarla iki iniş ve ikide kalkış gerçekleştiriyorlar. Bu nedenle iki uçak yarım saat gibi kısa sürede kalktığı için yolcular da bilet kontrolü, güvenlik kontrolü ve bagajlarını verme konusunda uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu kuyruklar kimi zamanlarda da bu soğuk kış aylarında peronun dışına kadar taşıyor. Bu nedenle büyük sıkıntılar çekiyoruz ve uşağı kaçırma endişesi yaşıyorlar.” şekilde dile getiriyor.

TEK X RAY CİHAZI YETERSİZ

Hergün Kars Hava Limana güvenli geçişi sağlayan giriş kapısında tek X Ray cihazı kullanılıyor. Bu kapıdan her gün yaklaşık olarak 650 den fazla yolcu ve personel geçiş yapıyor. Yine uçak saatlerinin peş peşe olması nedeniyle güvenlik kontrolü nedeniyle cihazdan geçmek için uzun kuyruklar oluşuyor. Hatta bu kuyruklar zaman zaman bina dışına taşıyor. Yolcular ise personel girişinin başka bir kapıdan yapılması veya ikinci bir X Ray cihazı olması noktasında birleşiyor.

ALAN İÇERİSİNDE TEK BİR BANKAMATİK BULUNMUYOR

Kars havalimanı içerisinde ilimizde hizmet veren banka şubelerinde ait bankamatiklerin olmaması da yolculara büyük sıkıtılar yaşatıyor. Havalimanına en yakın bir bankaya ait bankamatiğin karayolları kavşağında bulunduğuna dikkat çeken yolcular çektikleri sıkıntıları şu şekilde dile getiriyorlar. “Artık dünyada olduğu gibi ülkemizde de para transferleri ve ödemeler elektronik ortamda ve bankamatikler aracılığıyla yapılıyor. Fakat Kars Havaalanında tek bir bankaya ait bankamatik bile yok. Bazı yolcular üzerlerinde para taşımıyorlar ve ödemelerini bankamatik kartlarıyla yapıyorlar. Özellikle fazla bagajdan veya herhangi bir nedenden dolayı nakit ihtiyacı olduğunda bükük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle bankaların havalimanı içersinde bankamatik koymamalarına bir anlam veremiyoruz.”dediler.

AHMET ARSLAN, BU SORUNLARI ÇÖZER!

Karslılar ve yolcular ise AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın Türkiye’nin ulaştırma geleneğinden gelen bir vekil olduğunu ve bu yönde söz sahibi olduğuna dikkat çekerek bir an önce bu sorunları çözeceğine inandıklarını belirterek, “Sayın Vekilimiz Ahmet Aslan, bu alanda Türkiye’de söz sahibidir. Ülkemizin ulaştırma geleneğini ve sorunlarını iyi bilir. Bizler de Kars Havaalanı’nda yaşadığımız bu sıkıntıları basın marifetiyle kendisine iletiyoruz.” dediler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER