Gazetekars

Kars Kalesinin ışıklandırma sistemi ot yangınında zarar görebilir!

Kars Valisi Türker Öksüz’ün girişimleriyle bir an önce tamamlanmaya çalışılan Kars Kalesinin ışıklandırılması projesine, olası kuru ot yangınları büyük zarar verebilir.

09 Temmuz 2020 Perşembe 11:45

Kars Kalesinin ışıklandırma sistemi ot yangınında zarar görebilir!

Işıklandırılmakta olan Kars Kalesi yeni yüzü ile görenleri büyülemeye devam ediyor. Gece karanlığında kaleyi ışıl ışıl gören Karslılar ve turizmciler, ‘neden yıllar önce yapılmadı? Diye biri birine sorarken, bölgede yürütülen projelerin de bir an önce tamamlanması önem arz ediyor. Işıklandırıldığı için akşamları da ziyaretçi akınına uğrayan tarihi Kars Kalesi bin yıllık uykudan uyanmaya başladı. 

Öte yandan hummalı bir şekilde devam eden ışıklandırma çalışmaları ot yangını riski de yaşıyor. Bilindiği gibi her yıl olduğu gibi özellikle kurak geçen aylarda, Kars Kalesi eteklerinde ve çevresinde sık sık kuru ot yangınları yaşanıyor. Kale çevresinin bazı bölümleri ulaşılamaz olduğu için itfaiye araçları da sündürme çalışmalarında aksaklıklar yaşayabiliyor. Özellikle Ağustos ve Eylül aylarında sıkça çıkan ot yangınları kale çevresinde etkili olabiliyor. Bu nedenle Vali Türker Öksüz çabaları ile tamamlanmaya çalışılan ışıklandırma çalışmalarına olası ot yangınları zarar verebilir. Olası ot yangınlarının yaşanması durumunda aydınlatma sistemi zarar görebilir ve çalışamaz hale gelebilir. Kars halkı ile birlikte kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ışıklandırılmasını istediği Kars Kalesi ve çevresinde devam eden projeler tamamlandığında her kes büyülenmeye devam edecek. Karanlığın çökmesiyle birlikte vatandaşlar, Kars Kalesinin ışıklandırılmış halini ile fotoğraflama ve sosyal medya hesaplarından paylaşma yarışına giriyor.

kars-kalesinin-isiklandirma-sistemi-ot-yanginlarinda-zarar-gorebilir!-(2).jpgkars-kalesinin-isiklandirma-sistemi-ot-yanginlarinda-zarar-gorebilir!-(9).jpgkars-kalesinin-isiklandirma-sistemi-ot-yanginlarinda-zarar-gorebilir!-(4).jpgkars-kalesinin-isiklandirma-sistemi-ot-yanginlarinda-zarar-gorebilir!-(7).jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER