Gazetekars

Kars şehidine Ağladı

Şehit Ennesi Gülistan Kaya: “Balamın Al Bayrağını Verin Göğsüme Koyayım”

16 Nisan 2012 Pazartesi 07:53

Kars şehidine Ağladı

Görev yaptığı Muğla Marmaris’te beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı Ankara GATA’da dün hayatını kaybeden Şehit Er Barış Kaya’nın (21) memleketi Kars’ta kılınan cenaze namazında konuşan Merkez Camii İmamı Ömer Uzgur, “Genel Kurmay Başkanından, Er’e kadar her an herkes yatağın içinde yatsa ve orada ölse bile Allah-u Teala ona inşallah şehitlik ecri verecektir. dedi.

1976/2 tertip Barış Kaya 20 gün önce Muğla Marmaris Deniz Komutanlığı’nda görev dönüşünü aniden fenalaştı. Beyin kanaması teşhisiyle Ankara GATA’da tedavi gören Er Barış Kaya dün sabah saatlerinde hayatını kaybederek şehitlik mertebesine ulaştı. Şehit Er Barış Kaya için bugün memleketi Kars’ta tören düzenlendi. Paşaçayır Mahallesi Camii’nde kılınan cenaze namazına 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş (AKP), Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Vali yardımcısı Murat Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin babası İsmail Kaya (52), annesi Gülistan Kaya (48) gözyaşlarına boğuldular. Feryatların göğe yükseldiği törende askerlerden oğlunun tabutuna sarılı Türk bayrağını isteyen Anne Gülistan, bayrağı bağrına basarak ağıtlar yaktı. “Balamın al bayrağını verin göğsüme koyayım” diyerek ağlayan Anne Gülistan, güçlükle teselli edilebildi.

Kılınan öğle namazının ardından cenaze namazını kıldıracak olan Merkez Camii İmamı Ömer Uzgur, tepeden tırnağa bütün askerlerin yataklarında ölse bile şehit sayılacakları müjdesini verdi kimsenin ağlamamasını istedi.

“Bütün askerlere bir müjde vereceğim” diyen Uzgur, Peygamber Efendimiz (SAV)’in “Vatanı için, dini için, namusu için, bayrağı için nöbet tutan askerin gözü kıyamette cehennem ateşi görmeyecektir.” hadisini hatırlattı. Uzgur şunları söyledi:

“Bakın annelere söylüyorum, Ağlamayın. Niye? Genel Kurmay Başkanından, Er’e kadar her an herkes yatağın içinde yatsa bile nöbettedir. Eğer yatağında yatıyorsa ve o orada ölse bile Allah-u Teala ona inşallah şehitlik ecri verecektir. Neden? Çünkü asker nöbet halindedir. Yatakta da olsa bile nöbet halindedir. Onun için bizler askerliğe peygamber ocağı demişiz. Askere Mehmetçik demişiz. Yani Hz. Muhammed’in (SAV) çocukları demişiz. O’nun ümmeti demişiz, O’na gönül bağlayanlar demişiz. Onun için askerde ölenlerin aileleri ağlamasın. Çünkü onlar olmaz ise ezan okuyamayız, bayrağımız dalgalanamaz, hiçbir şeyimiz olamaz. Milletimiz olamaz vatanımız olamaz. Ama bunlar (askerler) olduğu için her şeyimiz vardır. Onun için bizler gerektiği zaman bu vatan için yatağımızda da öleceğiz, çarpışarak da öleceğiz. Biz inanıyoruz ki bu kardeşimiz inşallah şehittir. Anneleri ağlamasın, bacıları ağlamasın, hiç kimse ağlamasın. Allah hepinizden razı olsun. “

Konuşmanın ardından cenaze namazına geçildi ve Türk bayrağına sarılı şehit naşı askerlerin omuzlarında cami avlusundan çıkarıldı. Tören mangasının selamlamasından sonra vatandaşların omuzlarında mahalle mezarlığına götürülen şehidin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Facebook'la Yorumla
Yorum Yap
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER