Gazetekars

Kars Şeker Fabrikası'na Sahip Çıkalım

Kars Şeker Fabrikası Müdürü Zeki Cömert, Şeker Pancarı üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

07 Nisan 2011 Perşembe 07:46

Kars Şeker Fabrikasına Sahip Çıkalım

Cömert, bugüne kadar 46 Bin ton pancar taahhüdü aldıklarını, vatandaşlara pancar üretmeleri konusunda da saha çalışmaları yaptıklarını ve vatandaşları teşvik etmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Cömert açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Köylerde taahhütlere başlandı. Köyleri tek tek dolaşıyoruz. Geçen seneye nazaran taahhütlerde bir artışımız var. Bugüne kadar 46 bin ton pancar taahhüdü almış bulunuyoruz. Geçen sene 46 bin tondu. Bu yıl ise 50- 60 bin tonlara kadar çıkmayı düşünüyoruz. Köylere ekip şeklinde çıkmayı düşünüyoruz. Gerek köy muhtarlarını gerekse çiftçilerle görüşerek pancarın ekilmesini ve yardımlarımızı, teşviklerimizi kendilerine anlatıyoruz. Kendileri de bizlere yakın ilgi göstermekte ve pancarı, ekim alanlarını zorlamaktadır. Son zamanlarda işçi arkadaşlarla görüşmemiz oldu. Onlara da bir ekim sözü verildi. İşçi arkadaşlarımız, buna sendikada dâhil, işbirliği ile işçilerimize iş çilerimize de pancar ektirme fırsatı doğdu. İnşallah ilerideki yıllarda fabrikamız daha da iyi olacaktır.”

Hedeflerinin 80 bin ton pancara ulaşmak olduğunu vurgulayan Cömert daha sonra şunları konuştu:

“Hedefimiz; Şeker Fabrikası olarak da zaten dışa bağlıyız. 55 bin ton pancar ektirebilirsek dışarıdan da 25 bin ton pancar alabilirsek 80 bin ton olur. Bunu da buradan geçmek mümkün değil. Asıl hedefimiz 160 bin ton ama bunu bulmak mümkün değildir. Bu şartlarda dışarıdan pancar alırsak 80 bin tonun üzerine geçemeyeceğiz. Çiftçilerimize vademiz şu şekilde oluyor, gübre desteklemesi veriliyor. Pancar tohumunun yüzde 50’sinin fabrika olarak bizler veriyoruz. Bunun için de her zaman çiftçinin yanındayız. Pancar ekim avansı, söküm avansı, sulama avansı ve yüzde 50’sinin peşin olarak da çiftçiye pancar bedelini almadan ödemiş oluyoruz.”

Bu fabrikanın Kars’ın fabrikası olduğu ve ayakta tutulması için hep beraber çalışılmalıdır diyen Cömert, “Bu fabrika Kars’ın fabrikası, bu fabrikayı, lütfen ayakta tutmak için el birliğiyle yardım edelim. Fabrikamızı işletelim. Kars’ın tek bir fabrikası vardır başka da fabrikası yoktur. Onun için de sizlerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER