Gazetekars

Kars Tezek Yığınlarından Kurtulacak

Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Yapılacak Konutlar Kars’ı Tezek Yığınlarından Kurtaracak…

16 Ağustos 2011 Salı 07:43

Kars Tezek Yığınlarından Kurtulacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Kars Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yapılacak konutlar ile çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimleriyle hayata geçirilen “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin Kars’ın çehresini değiştireceği gibi kenar mahallelerdeki tezek yığınlarının kaldırılarak hayvancılığın kent dışında yapılmasına olanak tanınacak.

Kars'ın kenar mahallerinde göze çarpan tezek yığınların önüne geçmek için “ Organize Besi Bölgesi”ni kurulacağını belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Bir çok uygarlığa ev sahipliği yapan, Ani Harabeleri, Kars Kalesi ve Hasani Harekeni Türbesiyle adını dünyaya duyuran, kış turizmi ve tarihi dokusuyla öne çıkan Kars’ın çirkin görümden kurtulması gerekiyor” dedi.

MAHALLERDE TEZEK YIĞINLARI KALDIRILACAK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, TOKİ tarafından yapılacak konutların tamamlanmasıyla birlikte mahallelerdeki tezek yığınlarının kaldırılacağını söyledi.

Bozkuş; “Organize Besi Bölgesi” projesini hayata geçireceğiz. Hayvancılık yapan vatandaşlarımızı burada yapılacak konutlara yerleştireceğiz. Burada yapılacak evlerin sonunda modern ahırlarda yapılacak. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar bu bölge daha sağlıklı ortamlarda hayvancılık yapabilecek. Biz bu projeyle Kars’ı tezek yığınlarından kurtaracağız. Her mahallede cadde ve sokaklar tezek yığınlarıyla dolu. Burada yaşayan insanların sağlıkları da olumsuz yönde etkileniyor. Çocuklar tezeklerin içerisinde oyun oynuyor. İnsanlarımız bilmeden kendilerinin ve çocuklarının da sağlığıyla oynuyor. Biz Kars’ı tezek kent görünümünden kurtaracağız” diye konuştu.

KÖYDEN GÖÇ EDENLER AHIR VE HAYVANLARINI DA KARS GETİRDİ

Köyden göçün yoğunlaşmasıyla birlikte göç edenlerin hayvanlarını da Kars’a getirdiğini ifade eden eden Başkan Nevzat Bozkuş; “Köylerden göç eden vatandaşlarımız ahır ve hayvanlarını da getirdiler. Kentin kenar mahallelerinde ahırlar arttı ve hayvan dışkısı olan tezek yığınları cadde ve sokaklara gelişi güzel döküldü. Kentin giriş ve çıkış noktalarında rahatlıkla görülen tezek yığınları aynı zamanda da çirkin görüntüler oluşturmaya başladı. Tezek yığınlarının en fazla olduğu bölgelerde çocuklar için sağlıklı oyun alanlarının da bulunmaması sağlık sorununu da gündeme getirdi Bu alanlarda oyun oynayan çocuklar sürekli mikrop alarak hastalanıyor. Pis kokuların bile çevreye yayıldığı bu alanlar uygar kent kimliğinden çok uzak adeta bir tezek kenti andırıyor. “Kentsel Dönüşüm Projesi” ve Organize Besi Bölgesi” projeleriyle Kars tarihi kimliğini yeniden kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde TOKİ tarafından 2 bin 30 konutun yapılamasıyla birlikte tezek yığınlarının da buralardan kaldırılacağını vurguladı. TOKİ 2 sene içerisinde Bayrampaşa ve Atatürk Mahallerinde 2 bin 30 tane konut yapacak. Konutların bin 10 tanesi hak sahibi vatandaşlara verilecek. Bin konut ise satılacak.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi konutlarında sosyal donatıları olan 2 iş merkezi, sabit semt pazarı, cami, sağlık ocağı, ilköğretim okulu yapılacak. Konutlarda modern cadde ve sokakların yanı sıra su ve kanalizasyon şebekesi de yeniden yapılacak.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER