Gazetekars

Kars Valiliği'nden Açıklama

“Yanmış Okulda Eğitim” başlıklı haberler üzerine Kars Valiliği gazetecilere bir açıklama gönderdi.

11 Ekim 2011 Salı 15:53

Kars Valiliğinden Açıklama

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne bağlı belencik Köyü İlköğretim Okulu çatı katında 24 Haziran’da meydana gelen yangının ardından, geçtiğimiz gün bazı basın yayın organlarında yer alan “Yanmış Okulda Eğitim” başlıklı haberler üzerine Kars Valiliği gazetecilere bir açıklama gönderdi.

“Sarıkamış Belencikköyü İlköğretim Okulu Haberine Düzeltme” başlığıyla gönderilen açıklamada, “Bazı yerel basın yayın organlarında yayımlanan “Yanmış Okulda Eğitim”, “Sarıkamış’ta çıkan bir yangında kullanılamaz hale gelen okulda tadilat yapılmadan eğitime başlandı” gibi başlıklarla yayımlanan haberle ilgili olarak Valiliğimizce inceleme yapılmıştır. Yapılan incelemede; anılan okulun çatısının 24.06.2011 tarihinde bilinmeyen bir nedenle yandığı, çatısı yanan okulun onarım ihalesinin yapıldığı ve çatı yapımının devam ettiği anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Haziran ayında meydana gelen yangının ardından, ihalenin yapılması ve yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilememesi ise Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ihale sezonunun ne denli yanlış olduğunu bir kez daha akıllara getirdi. Aradan 4 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen çatıdaki yapım işlerinin halen sürüyor olması da vatandaşlarca, “oldukça düşündürücü” olarak değerlendirildi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER