Gazetekars

Kars'ın Gelini CHP'den Aday Adayı

Ankara CHP milletvekili aday adayı Hatice Güvensoy: “Kars geliniyim, erkek egemen Meclis’te, ezilen kadının gür sesi olacağım” dedi.

08 Nisan 2011 Cuma 12:51

Karsın Gelini CHPden Aday Adayı

Kars’ımızın saygın “Güvensoy” ailesinin genç yaşlarda yitirdiğimiz Tuncer Güvensoy’un eşi Hatice Güvensoy, CHP’den Ankara Milletvekili aday adayı oldu.

Biz de, kendisiyle bir “Telefon Söyleşisi” gerçekleştirdik.

Kars gelini Hatice Güvensoy’dan ilk olarak kendisini tanıtmasını istedik.

1956 Çorum -Alaca doğumlu, Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu olduğunu, uzun yıllar DSİ’de, THY'de çalıştığını söyledi, ekledi:

“Kendi aile şirketimizde halka ilişkiler ve pazarlama alanlarında görev yaptım. Halen kurucu ortağı olduğum Aras- Doğu İnşaat Ltd. Şirketinin genel müdürlük görevini sürdürmekteyim.”

Hatice Güvensoy’a, “Siyasi felsefesi”nin ne olduğuyla birlikte, “Siyasi felsefenizin oluşumunda etkisi olan etkenleri, kişi ya da kişileri anlatır mısınız? Siyasi felsefenize kattıklarınızı özetler misiniz? Siyasi felsefeniz ışığında gelişen size özgü yeni görüş ve önerilerinizi öğrenebilir miyiz?” sorularını yönelttik.

Bayan Güvensoy’dan şu yanıtları aldık:

“Siyasal felsefe olarak kendimi şöyle tanımlıyorum. Cumhuriyet değerlerine bağlı, Cumhuriyet kazanımlarının farkında olan bir Cumhuriyet kadınıyım. Ülkemde olup bitenlerin ayırdındayım, ülkemin bir kırılma noktasında olduğunu görüyor ve elimi taşın altına sokmam gerektiğini, bunda geç bile kaldığımı düşünüyorum. Okuyan, araştıran, STÖ'lerde (Sivil Toplum Örgütleri) aktif görev alan, varoş bölgelerde istihdam yaratmaya çalışan biri olarak, tüm bu saydıklarımın beni tetikleyen etmenler olarak görüyorum. Öğrencilik yıllarıma, çalışma yaşamıma baktığımda gerek işveren, gerek çalışan olarak kadının sorunlarının en azından bir bölümünde çözüm üretmeye talibim. Kadın- erkek eşitliğinde 134 ülke arasında sondan 9’uncu olan bir ülkenin kadını olarak içime sindiremediklerim var. Günde ortalama 5 hemcinsimin öldürüldüğü bir ülkem var. Son 7 yılda kadına yönelik şiddette yüzde 1400 olarak saptanan bir artış var. O nedenle kadın ve anne duyarlılığıyla ki; bana göre kadınlar işlerini erkeklere göre daha gönülden yapıyorlar, işlerine gönüllerini koyuyorlar, sadece çamaşırların değil, yaşamında yırtık söküğünü dikiyorlar. İki çocuğunu büyüten bir anne ve iş kadını olarak neden TBMM'de yer alıp, 550 sandalyeli erkek egemen meclisimizde aktif ve gür bir ses olmalıyım diye düşündüm. Uzun yıllardır organik tarımla uğraşıyor ve kadınlara iş  ve istihdam yaratıyorum. Uzmanlık alanı derseniz, yanıtım bunun bir hobi değil ciddi bir iş olduğu şeklinde olur.”

Milletvekili aday adayı Hatice Güvensoy, “Neden siyaset?” sorumuza, “Kadın sorunlarını bilen, içinde yer alan bir işveren olarak, sesimi duyuracağım bir yer olduğu için siyaset” diye yanıt verdi.

Güvensoy’un, “Neden CHP?” sorumuza yanıtı, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun kadınları siyasete davet etmesindeki içtenlik, kararımdaki en büyük etkendir” oldu.

“Ayırtınız (farkınız) ne?” sorumuzu, “Anadolu insanıyım, Kars geliniyim. Yöresel ve geleneksel yapıyı iyi bilirim. Susan, konuşmayan, ezilen, yok sayılan, aşsız evle, işsiz kocayla, eğitimsiz çocuklarıyla baş etmeye çalışanların sesi olmaya çalışacağım. Hedefim ve arzum şimdilik bu. Daha sonraki  projelerimi koşullar belirleyecek” biçiminde yanıtlayan Güvensoy, “Bu toplumun, bu toplumun insanlarının ve bu gezegenin, bu gezegenin insanlarının, sizin siyasi felsefenizden, siyasi kimliğinizden kazancı ne olacak?” sorumuza, “Onu da toplum beni seçince anlatacağım ve ispat edeceğim desem!” tümcesiyle yetindi.

Son sorumuz, “Dünya ve insanlık barışı, sevgi ve kardeşlik üzerine düşüncelerinizi bir kaç tümceyle paylaşır mısınız?” idi.

Genç yaşta yitirdiğimiz hemşerimiz Tuncer Güvensoy’un eşi iş kadını ve Ankara CHP milletvekili adat adayı Hatice Güvensoy şöyle dedi: “Barış, insanlık, sevgi ve kardeşlik biz kadınların vazgeçilmez duygularıdır. Bir bakışa, bir söze dağları delen Ferhatlar olduğu gibi, eşi için, çocuğu için, vatanı için neler yaptığımızı tarihler de, arşivler de, yaşam öyküleri de çok net yazar.”

Telefon söyleşimizi ise “Tüm aday adaylarına, yangın yerine dönen ülkemde aydınlık yarınlar dilerim” sözcükleriyle noktaladı.

Kaynak : Çağdaş Kars Haber

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER