Karslı çiftçiler Beyribey'e sorunlarını anlattı
Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile birlikte çiftçiler AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret etti.
23 Şubat 2018 Cuma 16:40
Tacettin DURMUŞ
Karslı çiftçiler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor" programına katıldı. Programın ardından Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile birlikte çiftçiler AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret etti.
Ziyaret sırasında çiftçiler ilimizin tarım ve hayvancılığına yönelik yapılan ve yapılacak olan destekler ve projeler ile ilgili görüşmeler yaptı. Görüşmede Milletvekili Selahattin Beyribey; çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını, bu destek ve projelerden en fazla yararlanacak ilin Kars olması için elinden geleni yapacağını söyledi. Görüşme, çiftçilerin taleplerini iletmesinin ardından sona erdi. Çiftçiler yapılan görüşmenin sonrasında her iki buluşmandan memnuniyetle ayrıldıklarını ifade ederek Kars’a döndüler.
Ülkemize pek çok zenginlik ve nimetler bahşedilmiştir
Öte yandan programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, tarım ve insan denildiğinde ülkemize pek çok zenginlikler ve sayısız nimetler verildiğini ifade etti. Büyükbaş hayvancılığın anası olan düve sayısının arttırılması için birçok yeni projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Fakıbaba, "Düve adayı olan buzağıların korunması ve geliştirilmesi için ciddi önlemler aldık. 2018 yılını Buzağı Yılı ilan ettik. Amacımız, hayvan hastalıklarını önlemek ve buzağı kayıplarını azaltarak hayvan varlığımızı artırmaktır. Küçükbaş hayvancılığımızın geliştirilmesi ve ihtiyacımız olan anaç koyun sayısını elde etmek için de proje çalışmalarımızı yakın zamanda uygulamaya başlayacağız. Hayvansal üretimde, yerli ve yeterli üretimi gerçekleştirmeyi ve net ihracatçı bir ülke olmayı hedefliyoruz. Bu bilinçle biz de göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren 'su olmadan ot olmaz, ot olmadan ana olmaz, ana olmadan dana olmaz, dana olmadan et olmaz, süt olmaz' diyoruz. Biz üretim bakanlığıyız. Bizim esas amacımız insanlarımızın doğduğu yerde doymasını, huzurlu yaşamasını sağlamaktır. Bunu sağlayabilmenin yolu da; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle çiftçimizin refahını artırmak ve onları toprağında, köyünde tutabilmektir. Bunun için 'Birlikte Üretim Modeli' ve 'Sözleşmeli Aile İşletmeciliği' projelerini yakın zamanda hayata geçiriyoruz. Böylece; talebe göre üretim planlaması yapacağız. Hayatın bir tohumla başladığını biliyoruz. Tohumun olmadığı yerde tarımsal üretimden bahsedemeyiz. Türkiye’yi tohumculukta lider ülke konumuna ulaştırmak hususunda kararlılıkla çalışıyoruz. Organik tarımın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bugün dünyamızda maalesef bir yanda insanlar açlıktan ölürken diğer yanda obezite ile mücadele edilmektedir. Ve dünyada ciddi bir gıda israfı söz konusudur. Biz de 'israf eden iflas eder' diyerek, bu konuda toplumsal bilincin oluşturulması ve israfın önlenmesi için Bakanlığımızca bir dizi faaliyet yürütmekteyiz. Yenilerini de ekleyerek bu faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 3 milyon çiftçimiz ve 75 bin personelimizle, biz büyük bir aileyiz. Çalışmalarımızda çiftçi, tüketici, esnaf, tüccar, sanayici olarak; tarımın tüm paydaşlarıyla birlikte ortak aklın bereketinden yararlanmayı kendimize şiar edindik. Üniversitelerle, özel sektörle, tarımsal STK’lar ve üretimin kahramanları olan çiftçilerimizle sürekli işbirliği içinde hareket etmekteyiz ve bunu geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.