Gazetekars

Karslı Fevzi Budak’a 12. linç girimi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca kara listeye alınan Karslı Fevzi Budak’a yapılanlara tepkiler devam ediyor.

27 Şubat 2011 Pazar 10:31

Karslı Fevzi Budak’a 12. linç girimi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığınca kara listeye alınan Fevzi Budak’a yapılanlar nedeniyle hükümeti yargı kararlarını tanımamakla suçladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın hükümet tarafından 12 kez farklı illere yapılan ve her defasında mahkeme kararıyla iptal edilen atamalar zincirindeki son halka olan Kars tayinin eğitim camiasını çileden çıkardığını ifade ederek, “Fevzi Budak’a yapılanlar, hukukun üstünlüğünden dem vuranların mahkeme kararlarını nasıl tanımadığını gözler önüne seriyor” dedi. Koncuk düzenlediği basın toplantısında, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın hükümet tarafından 12 kez farklı illere yapılan ve her defasında mahkeme kararıyla iptal edilen atamaları eleştkirdi. Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığınca kara listeye alınan Fevzi Budak’a yapılanlar nedeniyle hükümeti yargı kararlarını tanımamakla suçladı.

“ÇELİK İLE BAŞLADI, ÇUBUKÇU İLE DEVAM”

Koncuk, Fevzi Budak’a karşı uygulanan hukuksuzluğun Hüseyin Çelik ile başlayıp Nimet Çubukçu ile devam ettiğini savundu. Koncuk, "Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten sonra, hukukçu olan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından da kara listeye alındığının göstergesidir. Hükümetin adeta takıntılı olduğu Fevzi Budak, açtığı davaları kazanmıştır. Buna rağmen hükümet, sanki yargı kararlarını tanımadığını göstermek için Fevzi Budak’ı sürekli sürgün etmektedir. Bu durum sık sık hukukun üstünlüğünden dem vuran Başbakan’ın, hukukun üstünlüğüne ne kadar bağlı olduğunu da gözler önüne sermektedir” dedi.
 

“SEVİYELERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Yargı kararlarını tanımayan hükümetin demokrasiden bahsetmemesi gerekir, hatta ağızlarına bile almasınlar diyerek yaşanan olayların adeta kabak tadı verdi" yorumunu yaptı. Koncuk ayrıca, “Bir devlet memuruyla, 11 mahkeme kararına rağmen bu kadar uğraşıp, ardından hak ve adaletten bahsedenler seviyelerini de ortaya koymaktadır” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ciddi bir kadrolaşma olduğunu ileri süren Koncuk, “Bu ülkede hiçbir kritere, liyakate bağlı kalınmadan bakan onaylı usulsüz atamalar yapılmıştır. Bunun da tek nedeni Bakanlığın kendi yandaşlarına yer açma çabasıdır. Eğitim çalışanları haksız yere sürgün edilmekte, kıyıma maruz kalmaktadır, tüm bunlar dikkate alındığında eğitim camiasında adaletsizlik diz boyudur” açıklaması yaptı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER