Gazetekars

Karsspor ile söyleşi

Gazeteci-Yazar Levent Karaçay, Karsspor’un sıkıntılarını ayrıntısıyla konuştu.

27 Şubat 2011 Pazar 10:49

Karsspor ile söyleşi

Karsspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu: “Mental danışman Bank Asya kulüplerinin birçoğunda olduğu gibi bizde de yok. Türkiye’de 2. 3. Lig unutulmuş ve tamamen devre dışı bırakılmış bir durumdadır. Eskiden Türk futbolunun ana kaynağı 2. ve 3. Liglerden oluşan altyapılardı. Bu liglerden yetişerek gelen bir sürü futbolcu birinci liglerde ve Milli Takımlarda oynadılar. Şu anda bunların hepsinin önüne geçtiler ve Türk futbolu belirgin bir şekilde geriye gitmektedir. Şu anda futbolun önünü açalım ve organize çalışma yapalım derken tamamen olayı bitirirdiler. Onun için bu eksiklik sadece Karsspor’a özgü değil tüm takımlarımıza özgü bir durumdur. 

Bizlerin Kars’ta daha farklı sıkıntılarımızda var. Bunların başında hava şartları ve kadro yapısı geliyor. Çünkü fiziki olarak çalışma ortamımız pek yok. Gurubumuzda yer alan Araklı, Kastamonu ve Pazar gibi takımlar da bizim gibi ekonomik sorunlar yaşayan takımlardır. Ama onlara baktığımızda ekonomik sıkıntıların yanında çalışma ortamlarında bire sıkıntıları yok. En azından çalışabilecekleri bir sahaları ve ekstra çalışma sahaları da mevcuttur. Ama bizde ne yazık ki bunlarda yok. Kars’tan futbolcu çıkmıyor diyorlar. Bu şartlarda nasıl çıksın ki?. Antrenman için stada gidiyoruz son bir ayda diz boyu kar üzerinde çalışıyoruz. Halı saha da veya bir salonda ne kadar çalışarak başarılı olabilirsiniz. Bu nedenle çalışmayan bir futbolcudan ne kadar verim alabilirsiniz. Kadro yapımızda da eksikliklerimiz var. Bu sorun sezon başından beri yaşanan bir durumdur. Tabiî ki kimseyi eleştirmek için bunları söylemiyorum. Yani Karsspor’da transfere çok geç girilmiş. İstenen oyuncular değil de bulunan oyuncular alınmış. Bu nedenle de tam keşküllü bir takım oluşamamış. Daha sonra da ilk yarı bitti. Takım daha da oturdu. Birbirimize alıştık ve doğru adamları doğru yerde oynatmak kaydıyla da 8 – 9 maçlık bir çıkış yaptık. Devre arasında kadromuzu takviye etmek istedik ama maddi sıkıntılar nedeni ile yapamadık. Bu ara da takımımızdan 9 futbolcu da kendi istekleri ile ayrıldılar. Bunlarının arasında her ana oynayacak futbolcularda vardı. Şu anda 7. sıradayız. İlk beşe girmemiz için 3 puan gerideyiz. Tabii ki alt tarafa da bakmak lazım. Tam ortadayız. Bu haftaki maçımız çok önemlidir. Bu maçı da yükselmek için almak zorundayız. 

Yöneticilerimizle ve teknik heyetimizle ortamımız çok iyi. Çok huzurluyuz. Bunda hocalar için büyük bir şanstır. Çok kulüplerde çalıştım. Burada hocanın işine kimse karışmıyor. Bunda çok önemlidir. Karsspor benim çalıştığım 25. takımdır. İnanın ki Kars’ta ki ortamı hiçbir yerde göremedim. 

Maçlara çok a taraftar geliyor. Benden önce duyuyordum. Karsspor’un maçlarına özelikle Ramazan Hoca zamanında çok farklı bir taraftar vardı. Bu taraftarlarımı tekrar kazanmamız gerekir. Taraftar bizim için en büyük motivasyondur. Onlar olmadan futbol olmaz. Deplasmanlarda biz taraftarın olmamasının acısını sıkça yaşıyoruz. Taraftar olamayınca hakemlerde taraf tutuyor. Bu u sıkça yaşadık ve bazı gollerimizi sayılmadı ve haksız yere aleyhimizde penaltılar verili. Bu nedenle özellikle deplasman maçlarına taraftar ile gitmek çok önemlidir. Özellikle hakem üzerine yanlış ve taraflı kararlar vermesi üzerinde önemli bir baskı unsuru oluşturmaktadır. Bu yüzden yensek de yenilsek de biz taraftar desteği istiyoruz. 

Ölçek’ten Turgay Kaya’nın, İnternet siteleri kurmuşlar facebook üzerinde sayfalar açmışlar bu konuda ne söyleyeceksiniz sorusuna karşılık; Ben Pazar maçında gördüm, tam saydım tribünde 15 kişi vardı. Oradan oraya gelmişlerdi. Ben Çocuklara kızdım. Bu adamları kafaları önde mi göndereceksiniz. Sağ olsunlar oraya kadar destek verdiler ama devamını bekleriz iyi veya kötü” 

Karslı iş adamlarından, bürokratlardan yönetim olarak ne istiyorsunuz Diye Soran Levent Karaçay’ın sorusuna karşılık; Karssporlu yöneticilerden Kenan Yılmaz: “Bizim başarılı olabilmemiz için öncelikle yönetim olarak şehrimizin arkamızda olmasını istiyoruz. Vali, emniyet müdürü, Belediye başkanı, Defterdar, Bürokratlar ve esnafı arkamızda istiyoruz. Zaten belediye başkanımızın desteği olmasa buraya kadar gelmemiz zor olacaktı. Dışarıdır olan iş damalarımız var. Şimdi birde seçim atmosferine girdik, artık herkes Kars’lı olmaya başladı. Bu Kars’lıların da gerçek Kars’lı oluşlarını görmek istiyoruz. Gerçekten Kars’lılarmı yoksa kendi siyasi bekleyişleri için mi Kars’lılar? Onlardan da yardım ev destek istiyoruz. Biz bir önceki yönetimden 2.5 Trilyon lira borç devir aldık. Onun dışında maliye ve SSK var, bunlar o zaman görünmüyordu. Kulüp binamız ve arsamız hacizli olduğu için elimiz kolumuz bağlı. Şuanda yerimiz hacizli olmasa orada bir antrenman sahası yapma şansımız olabilirdi. Hacizli olduğu için yapılamadı. Geçmişteki yönetimi de suçlamak istemiyorum fakat hep gele-gele borçla gelinmiş. Bizim dönemimize gelene kadar hep borç ödedik. Şimdiye kadar İDDAA’ dan kulübümüzün hakkına düşen paradan beş kuruş almamışız, hep borcumuza kesilmiş. Transferi açabilmek için federasyona 700 Bin Lira para yatırdık ilk devre ve ikinci devre için. Şimdiye kadar hiçbir destek almadıkta almıyoruz, para da olmadı mı da bir şey olmuyor” 

Tacettin Durmuş un “gazeteciler olarak kampanya başlatalım. Milletvekilleri aday adaylarının Karslı olduklarını göstermeleri için ellerini ceplerine atmalarına yönelik çalışma başlatalım” önerisine karşılık, “ Çok iyi olur. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz” dedi. 

Taraftarlarımızın içinde harbiler grubu var. Yağmur, kar fırtına demeden geliyorlar. Keşke iş adamlarımız da bunların onda biri kadar istek olsun. Biz o gruptan çok memnunuz. Ama biz sadece onları değil, diğer futbolseverlerinde katılmalarını istiyoruz. Biz gerçekten seyircisiz oynuyoruz. 

Televizyonumuz belli zaten kimin olduğu. Ondan ötürü bazı siyasi meseleler oluyor. San ki Karsspor belli bir siyasi görüşü olanların kulübüymüş gibi görünüyor. Aslında bizim yönetimimizde her partiden insanlar var. Yazılı basın arkadaşlarımız gelir fotoğraf çeker giderler. Maç sonrası kime gelip mikrofon uzattılar da cevap alamadılar* böyle sorunlar oluyor. 

Levent Karaçay; yerel televizyon çok önmeli. Biz bu söyleşiyi Serhat Tv’de yayınlayacağız. Derken, Hoca, “ tabi ki biz destek istiyoruz Serhat Tv’den de. Serhat Tv’nin sahibi benim çok iyi bir dostum. Arar beni bilgi ister. Ama ben kişisel olarak bilgi versem çok yanlış olur. Biz kendimize bir şey istediğimiz yok. Biz Kars için Karsspor için bir şeyler istiyoruz” 

Levent Karaçay; Hasan Hüseyin Akdaş’a Karsspor’a maç öncesi yemek tertip etmişsiniz. Diğer basın mensubu arkadaşlar alınabilirler ama biz özel bir röportaj yapmak istedik. Çok iyi bir davranış, aslında Karsspor’a destek amaçlı maddi manevi herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Siz neler söylersiniz? 

“Biz bunu basın toplantısı şeklinde değil, Karsspor’a moral olması manasında düzenledik. Karsspor’un malum yarın çok önemli bir maçı var. Maç öncesi futbolcularımıza bir moral olması için düzenledik bu organizasyonu. Karsspor’umuzun yarın çok önemli bir maçı var. Kars’ımızın futbol takımı bu, hepimiz sahip çıkmalıyız. Biz Karsspor’a destek veriyoruz. Her şekilde arkalarındayız Karsspor’un daha iyi bir yerlere gelmesi için herkesin bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda bizde arkadaşlarımıza bir moral yemeği vererek hep beraber bir birlik ve bütünlük göstermek istedik derken Levent Karaçay, “Karsspor’un iyi bir noktaya gelmesinin Kars’ta bir işletme olarak size de fayda sağlayacaktır. Bu Kars’ta yaşayan herkes için geçerli. Dolayısıyla herkesin destek olması bir süre sonra kendine dönecektir.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER