Gazetekars

Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında 'Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

06 Haziran 2024 Perşembe 17:10

Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars Valisi Ziya Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mahmut Aydın'ın katılımıyla gerçekleşen Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda vali Polat şunları belirtti :

Kıymetli Karslı Hemşerilerim, basınımızın güzide mensupları,

Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepinize hayırlı, mutlu, sağlıklı günler diliyorum.

Gazi Karsımızın huzur ve güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama önceliğimiz doğrultusunda Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla büyük bir gayret gösteriyoruz.

Suçu önlemek, suç oranlarını azaltmak, ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak en önemli hedefimizdir. Bu hedefimiz doğrultusunda vatandaşlarımızı kucaklayan, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, şeffaf ve vatandaş odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı azim ve kararlılıkta sürdürmekteyiz.

Bu kapsamda; tüm vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığı, her türlü suçun ve suç eğiliminin minimum seviyeye indirildiği, daha huzurlu daha güvenli bir Kars için çalışmalarımızı 7 gün 24 saat esasıyla sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı yaparken kıymetli Karslı hemşerilerimin desteğini daima yanımızda gördüğümüzü de memnuniyetle ifade etmek istiyorum.

Kolluk kuvvetlerimizin gayretli çalışmalarının yanında vatandaşlarımızın ihbarları çok büyük önem arz etmektedir. Bu vesile ile kolluk kuvvetlerimizin çalışmalarına katkı sağlaması açısından vatandaşlarımızın duydukları, bildikleri, gördükleri, şahit oldukları suç teşkil eden konularda hiçbir şeyden çekinmeden ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz. İhbarda bulunan vatandaşlarımızın kimliklerinin kesinlikle gizli kaldığının özellikle bilinmesini, bu konuda hiçbir çekince yaşamamalarını rica ediyoruz. 

Bilinmesini isteriz ki hangi ölçekte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran herkese, şehir eşkıyalarına ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Emniyetimiz, jandarmamız, adli teşkilatımız olarak hep birlikte ilimizin huzur ve güvenliği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Devletimizin emrinde, vatandaşlarımızın hizmetinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle, fedakârca görev yapan tüm kolluk kuvvetlerimizi gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Kıymetli Vatandaşlarımız, değerli basın mensupları,

2024 yılının Mayıs ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

- 295.883 şahıs, 134.963 araç sorgusu yapılmış,

- Haklarında toplam (120) yıl (215) ay (238) gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 46 aranan şahıs,

- Haklarında Adli para cezası hükmü bulunan 16 aranan şahıs,

- İfadeye yönelik aranması bulunan 248 aranan şahıs,

- Yoklama kaçağı 237 şahıs olmak üzere TOPLAM 547 aranan şahıs ve 73 araç yakalanmıştır.

- Göçmen Kaçakçılığı organizatörü 5 şahıs ve yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 38 düzensiz göçmen şahıs yakalanmıştır.

- 43.153 araç, 838 okul servisi denetlenmiş, trafik yönünden 1.989 şahıs ve 3.834 araca ilgili maddelerden 10.981.668 TL idari para cezası uygulanmıştır.

- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet Suçu kapsamında;

-15 adet Tüfek,

-24 adet tabanca,

-661 adet Fişek,

-266 adet şarjör,

-1 adet havalı tabanca,

-60 adet icra yayı,

-7 adet icra mili,

-9 adet kilitleme mekanizması,

-7 adet sürgü kilidi,

-8 adet yay sabitleyici,

-4 adet tetik mekanizması,

-2 adet sürgü,

-1 adet namlu,

-3 adet kurusıkı namlu ucu,

-15 adet kesici/delici alet ele geçirilmiştir.

İLİMİZDE ÇEŞİTLİ SUÇLAR KAPSAMINDA:

- 296,05 gram Metamfetamin maddesi, 6,21 gram Esrar maddesi, 19 adet sentetik uyuşturucu hap, 6 adet uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparat, 2 adet Uyuşturucu madde paketlemede kullanıldığı değerlendirilen alüminyum folyo,

- 40.000 adet boş makaron,

- 2 adet E-sınav kopya düzeneği (WiFi bağlantılı cihaz, kamera ve Kulak içi ses cihazı),

- 1 adet elektronik hassas terazi,

- 1 Adet cep telefonu,

- 10 Adet Gümrük Kaçağı Kulaklık,

- 555 litre etil alkol,

- 1 Adet Çalıntı Motosiklet,

- 1.033 Kilogram Tereyağı,

- 483,05 Kilogram Bal,

- Tefecilik Suçu Kapsamında Toplam 7.466.000 TL değerinde 8 adet Çek ve Senet, 1 adet Alacak Verecek Hesaplarına Dair Not Defteri,

- Suçtan elde edildiği değerlendirilen 2.500 TL Para ele geçirilmiştir.

- 943 Park/bahçe ve 1.366 Metruk yapı,

- 1.677 Tekel Bayii-Kıraathane, İnternet Kafe, Kafe ve işyeri denetlenmiştir.

- HAYDİ Tim Komutanlığınca; 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa istinaden, kanuna aykırı olarak hayvan kuluçka döneminde yuvalarını bozduğu tespit edilen toplam 5 şahsa 120.960 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa istinaden soğutma sistemi olmadan uygunsuz şekilde et taşıdığı tespit edilen 1 şahsa 29.190 TL idari para cezası uygulanmış, toplum sağlığını tehlikeye atan gıdalar ilgili makamlar aracılığıyla imha edilmiştir.

- Sarıkamış’ta konuşlu Jandarma Komando Arama Kurtarma Tim Komutanlıklarınca; Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığında görevli personelinde katılımı ile Depremde, Dağda ve Sel Su Baskınlarında Arama Kurtarma eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

- Jandarma Komando birliklerimizce, Mayıs ayı içerisinde ilimiz kırsal alanında toplam 74 operasyon icra edilmiştir.

- Sosyal medya aracılığıyla, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 2 şahıs yakalanmıştır.

VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRMEYE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARDA;

- KADES Projesi kapsamında 12 etkinlikte toplam 1.068 kişiye,

- Narko Rehber En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi ve Narko-Nokta (Stant Kurulumu) kapsamındaki etkinliklerde toplam 1.512 kişiye,

- Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri kapsamında 4 etkinlikte toplam 290 kişiye ulaşılmış,

- Okul Servis Eğitimi, Sürücü-Yaya Eğitimi, Trafik Dedektifi Eğitimi, Okul Geçit Görevlisi Eğitimi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı Eğitimi kapsamında 123 etkinlikte toplam 11.338 kişiye Trafik Eğitimi verilmiş,

- Toplam 96 İşyeri/okul ziyareti gerçekleştirilmiştir.

-Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında toplam 2.433 adet broşür dağıtılmıştır.

- Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü çerçevesinde Okullarda Alınan Tedbirler Kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilimiz genelinde 49 okulda 92 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi görevlendirilmiştir.

2023 YILI MAYIS DÖNEMİ İLE 2024 YILI MAYIS DÖNEMİNİ KARŞILAŞTIRDIĞIMIZDA;

- 2023 yılı Mayıs döneminde kişilere karşı 240, 2024 yılı Mayıs döneminde 249 suç işlenmiş, %4 artış yaşanmıştır.

- 2023 yılı Mayıs ayında kişilere karşı işlenen suçların %100’ü, 2024 yılı Mayıs ayında kişilere karşı işlenen suçların % 99’u aydınlatılmıştır.

- 2023 yılı Mayıs döneminde malvarlığına karşı 130, 2024 yılı Mayıs döneminde 106 suç işlenmiş, %18 azalış yaşanmıştır.

Kıymetli Vatandaşlarımız, değerli basın mensupları,

Bilindiği gibi önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Halkımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamında geçirmesi için hem asayiş hem de trafik açısından her türlü tedbiri alacağız. Kolluk kuvvetlerimiz sahada olacak, halkımızın hizmetinde olacak.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Huzurlu, mutlu, sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum. Bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle büyük bir trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Bu vesile ile yolculuk yapacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına titizlikle uymasını önemle rica ediyor, kazasız, belasız yolculuklar diliyorum.

Konuşmamın başında da belirttiğim gibi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak önceliğimiz olacaktır.

Bizler bu önceliğimiz doğrultusunda İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın önderliğinde Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımız, tüm güvenlik güçlerimiz ve adli teşkilatlarımız olarak suç ve suçluyla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

Bu vesile tüm hemşehrilerimi bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyor, huzurlu, mutlu sağlıklı günler diliyorum.  

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER