Gazetekars

Kars'ta Dev Balık İlgi Odağı Oldu

Balıkçılar tarafından Mersin kıyılarında avlanan 49 kilogramlık dev orkinos, Kars'ta bir balıkçının önünde satışa sunulunca, vatandaşlar ve özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi.

20 Mart 2011 Pazar 11:40

Karsta Dev Balık İlgi Odağı Oldu

Tacettin DURMUŞ

Dev balığı tezgahta gören vatandaşlar, cep telefonları ile fotoğraflarını çektiler.

Balıkçının önüne sergilenen dev orkinos balığı görenleri hayrete düşürdü. Mersin kıyılarında yakalanan balık, bir metreyi aşkın boyu ve 49 kiloluk dev cüssesiyle ilgi odağı oldu.

Dev orkinos balığının satılmak üzere getirildiği ancak vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine teşhir için uzun süre tezgahta bırakıldı. Balığı bir süre teşhir ettikten sonra kilosunu 15 TL'den satacaklarını bildirten balıkçılar bu balığının etinin özellikle şeker hastalığına iyi geldiğinin altını çizerek: “Bu balığın adı orkinostur. Mersin’de avlandıktan sonra Karadeniz’e getirildi. Bizde ihale usulüyle satın aldık ve Kars’a getirdik. Bu balık kılçıksızdır ve eti çok lezzetlidir. Temizleyip et olarak satacağız. Bu balığın Kars’ta özel müşterileri var. Aslında bir Okyanus balığıdır. Özellikle şeker hastalığına karşı birebirdir.” dediler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER