Gazetekars

Kars’ta kaçakçılık…

Kars’ta bir araçta yapılan aramada 3 bin 840 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bir başka olayda da Özel Bölgede Sahtecilik suçundan 2 şüpheli gözaltına alındı.

25 Eylül 2010 / 07:58

Kars’ta kaçakçılık…

Edinilen bilgilere göre; 30 Ekim Mahallesinde durumundan şüphe edilen bir şüphelinin aracında yapılan incelemede toplam 3 bin 840 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne gelen bir şüpheli, tescil işlemi için sunulan aracın N1 sınıfı kamyonet üzerinde tadilat yapılarak M2 sınıfı minibüse dönüştürmek istediğini beyan etti. Şüphelinin müracaatı kabul edilerek, aracın Münferit Araç Uygunluk Belgesi’nin (AİTM) uygun olup olmadığı öğrenilmek maksadıyla gerekli yazışma yapıldı. Gelen yazıda bahse konu belgenin kendi kurumlarınca düzenlenmemiş olduğu bildirildi. Bunun üzerine 37 yaşındaki şüpheli yakalanmış ve alınan ifadesinde aracı 42 yaşındaki firari şüpheliden takas yolu ile aldığını, kendisinin hiçbir işe karışmadığını söyledi. Şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak salıverilirken, firari şüpheliyi yakalama çalışmalarına başlandı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER