Gazetekars

Kars’ta KETEM hizmetleri

Kars Sağlık İl Müdür vekili Dr. Bekir Kaçar, Kars Devlet Hastanesi’nde hizmet veren Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) 22 vatandaşa hizmet verildiğini ve hizmetlerin ücretsiz olduğunu söyledi.

02 Nisan 2011 Cumartesi 07:05

Kars’ta KETEM hizmetleri

Kars Sağlık İl Müdür vekili Dr. Bekir Kaçar, Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Kars Devlet Hastanesi’nde hizmet veren Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) 22 vatandaşa hizmet verildiğini ve hizmetlerin ücretsiz olduğunu söyledi.

Kaçar, “01-07 Nisan arasında tüm Türkiye’de kanserle mücadele haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamanın amacı, kanser hastalarını bu hastalıktan kurtarmak ve hasta olmasını önlemek amacıyla yapılan eğitimler, seminerler ve çeşitli basın açıklamalarıyla halkımızı bilinçlendirmektir.” dedi.

Kaçar bu çerçevede Kars’ta da bir takım faaliyetlere başladıklarını da belirterek, “Kanser haftası dolayısıyla bugün KETEM’İ yerinde ziyaret ettik. KETEM’in çalışmalarını kontrol ettik. Kars’ta KETEM’de günde 22 civarında vatandaşımız hizmet almaktadır. Taramaları tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ve erken teşhis edildiğinde kanserin önlenmesini bu şekilde sağlayabilmekteyiz. Kanser Türkiye’de olduğu gibi dünyada da ölüm sebeplerinden ikinci sırada yer almaktadır. Birincisi kalp damar hastalıkları ile olan ölümlerdir. Türkiye’de de Dünyada da kanser sebeplerinin içinde en sık görülen etken sigara ve tütün ürünleridir. Bu ürünleri azalttığımız takdirde Türkiye’de kanser olan insanların sayısını üçte bir oranında azaltacağız.” diye konuştu.

Kaçar ayrıca, Kansere sebep olan ikinci büyük unsurun ise yanlış beslenme olduğunu vurgulayarak, “Bizim ilimizde de yanlış beslenme alışkanlığı çok fazladır. Sadece et tüketimli bir beslenmemiz var. Yanmış yiyecekler, tütsülenmiş yiyecekler, nitrat oranları daha zengin yiyecekler kanser olasılığını artırmaktadır. Bizim ilimizde de halkı bu konularda bilinçlendirmek gerekmektedir.”dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER