Gazetekars

Kars’ta koronavirüste son durum! Vali Öksüz ölü sayısını açıkladı

Kars Valisi Türker Öksüz, koronavirüs salgınından dolayı dün itibariyle 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 77 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ve 9 kişinin ise yurtta zorunlu izolasyona tabi olduğunu açıkladı.

17 Eylül 2020 Perşembe 12:53

Kars’ta koronavirüste son durum! Vali Öksüz ölü sayısını açıkladı

Volkan KARABAĞ

İçişleri Bakanlığının 81 ilde koranavirüs genelgesi göndermesinin ardından Kars’ta Vali Türker Öksüz koordinesinde koronavirüs denetimi gerçekleştirildi. Bu kapsamda Vali Öksüz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve yetkililerle denetimine çıktı. Vali Öksüz, sosyal mesafe, temizlik ve maske konusunda işyerlerini ve vatandaşları uyardı.

Kars Valisi Türker Öksüz, koronavirüs salgınından dolayı dün itibariyle 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 77 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ve 9 kişinin ise yurtta zorunlu izolasyona tabi olduğunu açıkladı.

Kars Valisi Türker Öksüz, “bugün de Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da denetimlerimize devam ediyoruz.” dedi.

Koronavirüs nedeniyle dün itibariyle Kars’ta 30 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin ise hastanede tedavi gördüğünü ifade eden Vali Öksüz, “Denetimlerimizde aldığımız kararları ve alınmış olan tedbirleri hıfzıssıhha ve pandemi kurullarımız tarafından alınan kararlara uyulup uymadığını kontrol ediyoruz. Gerek vatandaşlarımızın, gerekse işletmeleri, toplu taşıma araçlarını ve iş kollarınızdaki denetimlerimizi sürdürüyoruz. Tüm denetimlerimizi il genelinde hassasiyetle sürdüreceğiz ve bundan sonra da denetimlerimizi daha yoğunlaştırmağız. Denetimlerdeki amacımız tüm toplumun sağlığını korumak içindir.  Bu denetimlerimizde ‘Sağlığımız hepimiz için’ sloganını kullanıyoruz. Bize düşen bir görev ve sorununuz var. O da bu mücadeleden başarıyla çıkmak istiyorsak hep birlikte kurallara uyuyacağız. Her zaman tekrarlıyoruz bir kez daha söylemekte fayda var. Maske temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uymalıyız. Uymadığımız takdirde bedelini ağır biçimde ödeyebiliriz. Onun için ben buradan tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyanmak istiyorum. Aldığımız bu tedbirlere ve kuralara mutlaka riayet edelim. Bir aykırılık halinde kurallara uyulmaması durumunda gerekli idari para cezalarından tutun diğer yaptırımlara kadar bunları uygulamakta hiç tereddüt etmeyeceğiz. Çünkü vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyin üstündedir. Pandemi sürecine ilişkin seyir hem şehrimiz hem de ülkemiz için ciddiyetini koruyor. Onun için mutlaka kurallara uymaya hassasiyet göstermemiz lazım. En ufak bir bir önemsememe bizi çok daha kötü noktaları götürecektir. Bu gün itibarla söylüyorum şu ana kadar 30 vatandaşımızı kaybettik ve maalesef 77 vatandaşımız da hastanelerimizde tedavi görüyor. Yoğun bakımda tedavi gören hastalarımız var. Entübe edilen hastalarımız var. Biz bunların hiçbirini yaşanmasını istemiyoruz. Dolayısıyla her vatandaşımız sokakta yürürken herhangi bir faaliyet içerisinde bulunurken daha dikkatli olması gerekiyor. Her kes bu salgından hayatını kaybeden ve yoğun bakımda solunum güçlüğü çeken vatandaşlarımızı neler çektiğini bir düşünsün.  Hem bu bir vicdani sorumluluk ve vatandaşlı görevidir. Bizim vatandaşlarımızda isteğimiz bu aralar sosyal hareketlilere biraz askıya aslınalar. Eş, dost ve akraba, aile ziyaretlerini çok sınırlı sayıda tutsunlar. Bunlar maalesef bulaşık riskini artırıyor ne kadar az hareketlik içinde olursak, bulaş o derecede az olur. Dolayısıyla düğünler gibi özel günlerimiz gibi etkinliklerde mutlaka üç kurala riayet edelim. Kurallara uymayan duyarsız kişileri gördüğümüzde uzak duralım ve onları uyaralım.  Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum.  Çağrı merkezimiz 24 saat çalışıyor. Kurallara uymayanları ihbar edelim. Görevli arkadaşlarımız en kısa sürede ve gereğini yerine getirmektedir. Şu anda ihbarlara yetişme oranımız yüzde 100 e yakın yüzde 99’lar civarındadır. Yapılan ihbarlar anında değerlendirilmektedir.” ifadesini kullandı.

Karantina kurallarını ihlal eden 9 kişinin belirlenen Nuripaşa Öğrenci Yurdunda zorunlu izolasyona tabi tutulduğunu, idari para cezası ve adli yaptırımın da başlatıldığını belirten Vali Öksüz, “Bir başka husus da uygulamaya başladığımız yurtlardaki karantina konusudur. Onu da ifade edeyim. Maalesef bir takım sorumsuz, şehrimizin sağlığını düşünmeyen vatandaşımız karantinada olmasına rağmen ve pozitif vaka olduğu için izolasyon kurallarını ihlal ederek normal hayatına devam etmeye çalışmıştır. Bunları asla izin vermeyeceğiz. Temaslı vatandaşlarımızı izolasyonda olması gereken vatandaşlarımıza gerek kolluk güçlerimiz, gerekirse tüm ekiplerimiz hemen tespit yapacaklar. Ve bunları yurtlarımızda misafir etmek zorunda kaldık. Şu anda yurtlarımızda 9 kişi var. Bu amaçla izalasyon kurallarına uymadıkları için kendilerini zorunlu olarak misafirlerimiz var. Tekrar ifade ediyorum. Karantina da ve izolasyon altında olan vatandaşlarımız normal hayatlarına devam ederse insan ve toplum sağlığını ihmale ederse tüm yaptırımları uygulayacağız. Önce onlara sesleniyorum asla böyle bir davranış içerisinde olmasınlar. Tüm vatandaşlarımız böyle bir duruma şahit olduklarında bizlere haber versinler. Onları biz hemen yurtlarımıza alacağız ve alacağız.” şeklinde konuştu.

kars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(1).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(2).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(3).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(4).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(5).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(6).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(7).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(8).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(9).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(10).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(11).jpgkars’ta-koronaviruste-son-durum!-vali-oksuz-olu-sayisini-acikladi-(12).jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER