Gazetekars

Kars’ta okul servis ücretleri belli oldu!

Kars’ta yeni eğitim öğretim sezonunun öncesi ele alınan servis ücretleri değerlendirmesinin ardından güncel fiyat tarifesi belli oldu. Başkan Ulakçı, en yakın mesafe için öğrenci servisi ücretinin 400 lira olduğunu söyledi.

02 Eylül 2022 Cuma 11:58

Kars’ta okul servis ücretleri belli oldu!

Volkan KARABAĞ

Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Okan Ulakçı, 2022-2023 eğitim öğretim sezonu öncesi öğrenci servisi ücretlerini açıkladı.

Yapılan toplantılar sonucu yeni ücret tarifesi tek servis yakın mesafe 0-5 kilometre 400 TL, tek servis uzak mesafe 0-10 kilometre 450 TL, çift servis yakın mesafe 0-5 kilometre 700 TL ve çift servis uzak mesafe 0-10 kilometre 750 TL olduğunu ifade eden Başkan Ulakçı, “Okulların açılmasına kısa süre kala tüm tedbirlerimizi aldık. Şuan servis sayısında ve personel sayısında herhangi bir eksiğimiz yok. Velilerimiz de gönül rahatlığıyla çocuklarını servislere emanet edebilirler.” dedi.

Kars’ta ticari plakalı araçlarla ilgili tespit edilen olumsuzluklara karşı çözüm önerilerini de Kars Belediye Başkanlığına yazılı olarak bildirdiklerini de ifade eden Başkan Ulakçı, “Kış gelmeden kentteki taksi ve dolmuş duraklarının belirlenen bölgelere biran önce yapılması gerekiyor. Durakların tek tip şeklinde ilimize yakışır bir projeyle gerçekleşmesi arzusundayız. Ticari araçlardaki yaş sınırının ekonomik sıkıntılar ve araçlardaki fahiş fiyat artışlarından dolayı esnafımızın alım gücü düştüğünden yaş sınırının 12 veya 13 yaş olarak belirlenerek esnafımızın yaşamış olduğu mağduriyet giderilmelidir. Ticari plakaların askıda kalma süresinin 6 aydan 1 yıla çıkarılması yine esnafımızın talepleri arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

kars’ta-okul-servis-ucretleri-belli-oldu!.jpeg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER