Gazetekars

Kars'ta TKDK destekleri açıklandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, kurum destekleri ile ilgili olarak güncel durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

03 Eylül 2024 Salı 18:45

Kars'ta TKDK destekleri açıklandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Sayın Bekir GÜRE, Kurum destekleri ile ilgili olarak güncel durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kurumun son çağrı ilanı olan “Açık Alanda Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi” sektörüyle birlikte 2024 yılı içerisinde destek vermiş olduğu her sektörden çağrı ilanına çıkmış olduğunu ifade etti.

TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir GÜRE açıklamasını şöyle sürdürdü;

28 Haziran 2024 tarihi itibari ile IPARD III Programının 2. Başvuru Çağrı İlanına çıktık. Söz konusu çağrı ilanıyla kapalı alanda tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri ve çiçek soğanı, mantar ve misel, fide – fidan, yem bitkileri, solucan gübresi ile bu ürünlerin işlenmesine yönelik yatırımlara; arıcılık, ana arı yetiştiriciliği, kovan üretimi, bal ve diğer arı ürünlerinin işlenmesi paketlenmesine yönelik yatırımlara; ahşap işleme, metal işleme, taş işleme gibi zanaatkârlık faaliyetleri ile et işleme, süt işleme, yerel yiyecekler gibi katma değerli ürünler ile ilgili yatırımlara; yeme içme ve konaklama tesisleri başta olmak üzere kırsal turizm projelerine; tatlı ve tuzlu sularda yetişen bazı balık ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlara; üretici örgütleri ile ziraat odalarına özel olmak üzere makine parkları kurulumuna; işletmenin kendi ihtiyacını karşılamak üzere üretilecek yenilenebilir enerji yatırımlarına destek vereceğiz.

2. Çağrımızın toplam destek bütçesi 80 milyon Avro olup uygun harcama tutarı 500.000 Avroya kadar olan başvurular desteklenecektir. Başvurular temmuz ayı içerisinde tarihinden itibaren kabul edilmeye başlandı. Projelerin sisteme yüklenme son tarihi 13 Eylül olup il koordinatörlüğüne teslimi için son tarih ise 27 Eylül’dür.

Diğer bir çağrımız ise 31 Temmuz itibariyle yayınlamış olduğumuz hayvancılığa yönelik olan 3. Başvuru Çağrı ilanıdır. Bu çağrı ilanıyla birlikte büyükbaş-küçükbaş süt ve besi çiftlikleri, kanatlı eti üreten ve yumurta üreten tarımsal işletmelere destek vereceğiz.

3. Çağrımızın toplam destek bütçesi 90 milyon Avro olup uygun harcama tutarı süt ve besi çiftliklerinde 750.000 Avro diğerlerinde ise sektörden sektöre değişmektedir. Başvurular 16 Eylül tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanacaktır. Projelerin sisteme yüklenme son tarihi 18 Ekim olup il koordinatörlüğüne teslimi için son tarih ise 25 Ekim’dir.

Yine 29 Ağustos itibariyle yayınlanmış olan 5. Başvuru Çağrı İlanıyla birlikte yatırımların açık alanda olmak şartıyla tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, çiçek soğanı, fide – fidan yetiştiriciliği ve yem bitkileri yetiştiriciliğine destek vereceğiz.

5. Çağrımızın toplam destek bütçesi 12 milyon Avro olup uygun harcama tutarı en fazla 500.000 Avrodur. Başvurular 1 Kasım tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanacak. Projelerin sisteme yüklenme son tarihi 2 Aralık olup il koordinatörlüğüne teslimi için son tarih ise 9 Aralık’tır.

Söz konusu çağrılardaki hibe oranımız proje ve başvuru sahibinin özelliklerine göre %60 ila %75 arasında değişmektedir. Ayrıca yatırımlarımız KDV gibi vergilerden muaf tutulmaktadır.

Kars ve Iğdır İllerimizin kalkınması adına büyük bir fırsat olan bu çağrı ilanıyla yatırımcılarımızın vereceğimiz hibelerden en yüksek düzeyde faydalanacağını umuyoruz.

Başvuru Çağrı ilanının başta Kars ve Iğdır yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

40694291-13a5-41ea-b43e-59801f5c9057.jpgbd535945-b752-449e-bff8-1d13029d983a.jpgf9aaf4d1-212b-4022-ba77-3684bc0618fd.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER