Gazetekars

Kars'ta yeni Anjiyo cihazı hizmete girdi

Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni Anjiyo cihazı hizmete sunuldu.

26 Mart 2022 Cumartesi 10:55

Kars'ta yeni Anjiyo cihazı hizmete girdi

Volkan KARABAĞ

3 Boyutlu Koroner ve Periferik görüntüleme anjiyo ünitesi törenle hizmete girdi. Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi anjiyo ünitelerinde üç boyutlu cihazları ile hizmet kalitesine yeni bir hizmet daha ekledi.

Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi anjiyo cihazı ve ünitesi düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Anjiyo cihazı ve ünitesinin açılışını Vali Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti Kars İl Başkan Vekili Kadir Sarıdağ, hastane yönetimi ve anjiyo ünitesi doktor ve personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşma yapan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, ünitenin kurulumu hakkında şunları söyledi: "Açmış olduğumuz anjiyo grafi ünitesinin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok ciddi ve acil bir ihtiyacımızı olan anjiyo cihazımızı hizmete sunmaktan mutluyum. Yıllık ortalama  3 bin 500 vakaya yani günlük ortalama 10 ila 15 hasta gelmekte maalesef bu rakam çok yüksek. Bu denli yüksek hasta sayımıza müdahale eden anjiyo cihazımızı ve ünitemizi bugün hizmete açıyoruz. Sayın Ahmet Arslan Bakanımız, bakanlığı döneminde Kafkas Üniversitesine ayırdığı parayı üniversite olarak kullanamadık bugün bu parayı böyle önemli bir cihaz ve ünitesi için harcadık"

Arslan,  “Araştırma hastanesi ve Kars halkının ihtiyacı olan anjiyo cihazı ve ünitesinin ilimize kazandırılması konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde, Kafkas Üniversitesine belli miktarda kaynak aktarımı yapan Milletvekili Arslan ise şu ifadeleri kullandı; Bakanlığım döneminde farklı bir amaçla üniversitemize kaynak aktardık ancak proje konusunda biraz sıkıntı oldu o dönem tahsis ettiğimiz bu kaynağı bugün bu kadar önemli bir cihaz ve ünitesi için kullanıldı. Ben ve Yunus Kılıç hocam ile Ankara’da her zaman kaynak oluşturmak adına adeta çırpınıyoruz. Dolayısıyla oluşturduğumuz kaynakların burada ilimizde hizmete dönmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.” dedi.

Anjiyo ünitesinin ilimiz için ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç ise, “Bugün burada önemli bir cihazımız olan ve bölgeye hizmet veren bir ünitenin açılışını yapmaktan gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Anjiyo cihazı ve ünitesi sağlık alanında önemli bir hizmet. Bizler Milletvekilleri olarak bu hizmetler için kaynak aktarmak adına her zaman her kapıyı çalıyoruz. Sağlık alanında hizmetlerimizin daha da kaliteli ve sorunsuz hizmet adına elimizden geldiğince ilimize hizmet getiriyoruz. Bugün bu ünitemizde yıllık ortalama 3 bin 500 hastamız şifa bulmakta. Doktor kadromuz güçlü ve 7 gün 24 saat hastalarımıza müdahale etmektedir.” ifadesini kullandı.

Öksüz ise, anjiyo cihazı ve ünitesi konusunda zaman zaman yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiklerini ancak kısa sürede üç boyutlu bir cihazın ve ünitenin ilimize ve bölgemize kazandırılmasından son derece memnun olduğunu söyleyerek, “İnsan hayatı çok kıymetli bunu en iyi elbette siz sağlık çalışanları, sağlık personeli ve doktorlarımız biliyor. Bu kadar kıymetli bir cihaz bu kadar kıymetli bir hizmet çünkü Kalbimiz insan hayatında temel organlarından biri. Teşhisi, tedavisine yönelik böyle bir cihazın ilimize ve hastanemize kazandırılması bizleri de çok mutlu etti. Elbette vatandaşımızın bizlerden beklentisi çok büyük, bölgede sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bununla beraber bölge hastanemizin yapım süreci işliyor. Bu anjiyo cihazı ve ünitesinin açılması için sizlerin ve Sayın Milletvekillerinin ne kadar çaba sarf ettiğinizi yakinen bilmekteyim. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Ardından anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası ünite hakkında Anabilim Dalı Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Rencüzoğulları, Anjiyo cihazı ve ünitesi hakkında bilgi verdi. Rencüzoğulları, “yaklaşık 12 yıldır bir emektar cihazımız ile Kars, Ardahan, Iğdır, Artvin ve hatta Kafkas ülkelerinden gelen hastalarımıza hizmet veriyorduk. Yıllık ortalama 3 bin 500 hastamız burada hizmet görmekte. Yılların emektarı son günlerde teknik sıkıntılar ile bizleri zor duruma sokuyordu. Geçtiğimiz ay böyle sıkıntılı bir dönem yaşadık ve o dönem bize ikinci bir cihazın ne kadar önemi olduğunu gösterdi. Başta sayın rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimi ve hastane yönetimi olarak acil olarak aktarılan kayakla ikinci bir cihazı hastanemize ünitemize kazandırmış oldular. Bu cihazımızın en büyük özelliklerinden birisi her işlemi “Üç Boyutlu” olarak görebilmekteyiz.” ifadesini kullandı.

fosyx0wxoaqhorm_89f4a6ae6c219ac939ea.jpgfosy5hmxmb053we_1e0070819cc05206d835.jpgfowkrdqx0aqfnq0.jpgfowkrdsxiaed6jb.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER