Gazetekars

Kars’tan kısa kısa

İlimizden kısa haberler...

11 Ekim 2011 Salı 07:38

Kars’tan kısa kısa

KISA SÜRELİ PARK YAPILABİLİR

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde bulunan “park yapılamaz” levhaları sökülerek yerine “kısa süreli park yapılabilir” levhaları asıldı.

Park sorunu kentin en büyük sorunlarından birisi. Otoparkı olmayan, galerilerin yoğun şekilde işgal ettiği kaldırım kenarları park sorunu giderek artırıyor. Bununla ilgili bugüne kadar bir dizi önlem alınmak istendiyse de ne yazık ki çözüm bulunamadı. Kaldırım kenarlarındaki sabit park halindeki araçların yüzünden park yeri bulamayan sürücüler ise sık sık trafik ekiplerinin kestiği cezaları ödemek durumunda kaldılar.

Faikbey caddesinde de park yasağı yüzünden yüzlerce araç sahibine para cezası kesiliyordu. Trafik komisyonunun aldığı yeni bir kararla Faikbey caddesi üzerinde seyreden araçlar artık kısa süre durabilecekler. Böylelikle merkez köyleriyle birlikte nüfusu 300 binin üzerinde olan Kars’ta rahat bir trafik akışı sağlanacak. Bugün de Faikbey Caddesi üzerinde bulunan “park yapılamaz” levhaları sökülerek yerine “kısa süreli park yapılabilir” levhaları asıldı. Umulur ki bu uygulamayla park sorunu nefes alır vaziyete getirilir.

KIŞ HAZIRLIKLARI DA BAŞLADI

Kentte iyiden iyiye kendini hissettiren kış mevsimine yaklaşırken, odun-kömür telaşı da baş gösterdi. Vatandaşlar odun-kömür temininin yanında kışlık yiyeceklerini de toptan almaya başladı bile. Vatandaşların en çok tükettikleri ürünler arasında yer alan soğanlar her köşe başında satılmaya başladı. Kış için filede satılan soğanlara vatandaş yoğun ilgi gösterirken, soğanın filesi 7,5 ile 10 TL arasında satılıyor. Soğanın yanısıra Karslı hanımların kışlık yiyecekleri arasında bulunan turşular ve konserveler içinde gereken malzemeler manavlarda satışa sunulmaya başladı. Turşuların vazgeçilmezi cin biberler, lahanalar, sarımsaklar ve sirkeler tezgahlardaki yerini almaya başladı. Öte yandan kışlık meyvelerinde geldiği manavların sahipleri de işlerin hala kesik olduğunu söylediler.

HAYVAN BORSASI CANSIZLIĞINI KORUYOR

Kars Hayvan Borsası Kurban Bayramına sayılı günler kala cansızlığını koruyor. Hayvan Borsasında yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik yaşanması beklenirken tam bir suskunluk hüküm sürdü. Pazarda kurbanlıklar görücüye çıktı ama “alıcısı yok” denecek kadar az. Kurban satıcıları fiyatların geçen yıla oranla düşük olduğunu ancak alıcının olmadığından dert yandılar.

PANCAR ALIMLARI DEVAM EDİYOR

Kars Şeker Fabrikasında pancar alımları devam ediyor. Fabrikasının 2011 yılı kampanya döneminin 45 güne çıkarılmasıyla, Kars ve ilçelerin yanı sıra Erzurum’un Horasan ilçesinden de pancar alımlarının yapılacağı söylendi. Kars Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, fabrikanın bu yıl yaklaşık 100 bin ton şeker pancarı alımı yapacaklarını söyledi.

KTSO İRAN’DA TİCARİ SORUNLARI ANLATTI

Kars Sanayi ve Ticaret Odası (KTSO) İran’da düzenlenen sempozyumda Karsla ilgili ticari sorunlar anlattı.

7-8-9 Ekim 2011 tarihlerinde İran’da düzenlenen “ticaret” konulu sempozyuma davetli olarak katılan Kars Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Güvensoy, sempozyumda Kars’ın sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle ticarette büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, İranlı yatırımcı işadamlarının Kars’a yatırım yapmaya davet etti.

YÜCEL GÖREVE BAŞLADI

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Yücel Yücel göreve başladı.

Geçtiğimiz ay tayini Isparta Geçlik Spor İl Müdürlüğüne çıkan Gürsel Polat’tan boşalan Kars Gençlik Spor İl Müdürlüğüne atanan Yücel Yücel göreve başladı.

Karsta uzun yıllar 3. ve 2’inci lig klasman hakem, antrenör, bayram ve törenlerde sportif faaliyetlerden sorumlu il koordinatörü, il hakem kurulu başkanlığı ve uzun yıllardır beden eğitim öğretmenliği görevini yürüten Yücel Yücel asaleten Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı.

KARS TAPU VE SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENİYOR

Yılların eskitilmişliğini üzerinden atmak ve teknolojiye ayak uydurmak için A’dan Z’ye değişime giren Kars Tapu Sicil Müdürlüğünde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tapu Sicil Müdür Vekili Vasim Yalıçlı, kurumda yapılan yenilikler nedeniyle müdürlüğün Çarşamba gününe kadar vatandaşa hizmet veremeyeceğini söyledi.

ŞEKER FABRİKALARININ DÜNÜ VE GELECEĞİ KİTABI

“Şeker Fabrikalarının Dünü ve Geleceği” adlı kitap tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da de dağıtılmaya başlandı. Şeker fabrikalarının geleceği ve akıbeti hakkında çıkarılan kitap hakkında açıklama yapan Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Ertan Altunoğlu, “Şeker fabrikalarının geleceği adlı kitabımız Şeker İş Sendikaları tarafından tüm Türkiye’de dağıtımı başlatıldı. Bizde hafta içerisinde dağıtımına başladık” dedi.

TRT ŞEŞ (6) KARSTA’YDI

Kars’ın çeşitli bölgelerinde çekimler yapan TRT, Ani Harabeleri, 12 Havariler Kilisesinde ve Kars Kalesinde çekimler yaparak Kars’a özel program hazırladı. Kafkas ekibinin TRT’ye yaptığı özel gösteri yaklaşık bir saatlik çekimle klip haline getirildi.

Kars Kalesinde yapılan çekimler sırasında meraklı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yapılan çekimleri yerinde izleyen vatandaşlar hafta sonunu böyle eğlenerek geçirdiler. 2 gün boyunca Kars’ta kalan TRT ekibi yaşlı vatandaşlarla da röportajlar yaparak programını tamamlayarak kentten ayrıldı.

HEMZEMİNDE SİSTEM SIKINTISI

Kars’ta tren yolundaki hemzemin geçitlerde yapılan yenilikler “tehlike ortadan kalktı” dedirtti ancak sistem tam çalışmadığı için sık sık arıza vermeye başladı. Böylelikle de bu bölgeden geçen sürücüler tehlikeye düşünce sıkıntı iyiden iyiye arttı.

Devlet Demir Yollarının hemen hemen hergün arızalanan bu engellere bir çözüm bulması bekleniyor. Tren yolu hattı üzerinden iki caddeyi birbirine bağlayan hemzemin geçit noktasında bulunan bariyerler, oldukça yüksek maliyetlere yapıldı. Ancak şimdilerde sürücüler için daha çok tehlike arzediyor. Sürekli arıza veren bu engeller kapalı olmasına rağmen sürücüler de “yine bozuldu” diyip aldırış etmeden tren yolu hemzemin geçidinden araçlarıyla geçiyorlar.

KARS’TA SICAK HAVA KEYFİ

Kars’ta geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışının ardından yeniden yüzünü gösteren güneşli hava vatandaşların park ve bahçelere akın etmesini sağladı. Güneşli havayı fırsat bilerek hafta sonunu tarihi mekânları ziyaret ederek ve Kars Kalesine çıkarak geçiren Karslılar, eş ve çocuklarıyla parklarda gezintiye çıktılar. Bazı vatandaşlar bir yandan piknik yaparken, diğer yandan da çocuklarını parklara götürerek eğlenmelerini sağladılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER