Gazetekars

Kars’tan Konya’ya manevi yolculuk

Ebu-l Hasan Harakani’den Hz. Mevlana’ya giden yol “Sema-i Şerif” Tasavvuf Müziği eşliğinde Semazenlerin gösterisi 19 Ağustos 2011 Cuma günü Kars Kalesi’nde icra edilecek.

07 Ağustos 2011 Pazar 10:37

Kars’tan Konya’ya manevi yolculuk

Kar’s Otel Genel Müdürü KARSOD Başkanı Halit Özer, tarihi Kars Kalesi’nde muhteşem bir gösteri hazırlıyor. Sema-i Şerif” adı altında Tasavvuf Müziği eşliğinde Semazenlerin gösterisiyle renklenecek olan programda Ebu-l Hasan Harakani’den Hz. Mevlana’ya giden yolun manevi güzergahı Kars Kalesi’nden çizilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan KARSOD Başkanı Halit Özer, bilet fiyatları ve satış yerlerinin birkaç gün içinde belirleneceğini ifade ederek gösterinin Kars’ta bir ilk olacağını ve Kars’tan Konya’ya, Şehit Ebu-l Hasan Harakani’den Mevlana’ya sevgi seli oluşturulacağını belirtti.

Özer şunları söyledi: “Kars kalesi’nde çok çeşitli destinasyonların yanı sıra yeni bir aktivite, yeni bir canlılık nasıl katarız diye düşündük. Sonra Kars tarihinde bir ilk nasıl olur diye düşündük. Ebu-l Hasan Harakani’den Hz. Mevlana’ya giden yolda bir semah gösterisi icra edeceğiz. Bu önemli buluşu Kars’ta gerçekleştirmenin mutluluğunu şimdiden yaşıyoruz. Kars’taki Şehit Ebu-l Hasan Harakani ve Konya’daki Mevlana’yı böylelikle manevi bir atmosferde tarihi Kars Kalesi’nde buluşturacağız. Kars’tan Konya’ya bir gönül köprüsü kuracağız. Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu sayın Esin Çelebi de programa katılacak. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, ilgili bakanlıklarımıza davetlerimizi gönderdik. Bu organizasyonla Kars’ta çok önemli buluşmaya imza atılacak. 18 kişilik grupla semazen gösterisi icra edilecek.Karslıların da yoğun bir ilgi göstermesini bekliyoruz. Yıllardır hep demişiz “Hz. Mevlana’nın yolu Harakani’den geçer” ama bir türlü bu gönül köprüsünü kuramamışız.”

 Özer ayrıca, işletmeciliğini yaptığı Kars Kalesi’nin ziyaretçi sayısında gün geçtikçe artış olduğunu belirterek, “ramazan ayından önce yerli ve yabancı turist ziyaretçi sayısı 450’nin üzerine çıkıyordu. Ramazan ayı ve havaların da sıcak olmasından dolayı çok gazla ilgi görmüyor ama iftardan sonra insanların yedikleri yemekleri sindirmeleri için Kars Kalesi’ni ziyaret ediyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de daha farklı etkinliklerle Kars Kalesi’nin daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlayacağız” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER