Gazetekars

Kars’tan Kurtulmuş Hakkında Suç Duyurusu!

Kars’ta Eğitim İş Sendikası öncülüğünde Kars Adliyesi önünde bir araya gelen STK’lar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Gazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Programı’nda yaptığı konuşma nedeniyle Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

15 Ekim 2024 Salı 15:17

Kars’tan Kurtulmuş Hakkında Suç Duyurusu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada Anayasa’nın değiştirilemez ilk 4 maddesinden 3’üncü maddeyi hedef alarak, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” tabirinin değişmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş; “Devletin ülkesi olmaz. “Devletin milleti olmaz. Bu metin; Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü şeklinde ifade edilmelidir” demişti. Sözlerine; “ Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni Anayasa’da milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum” diye devam etmişti. Numan Kurtulmuş’un bu sözlerine sosyal medyada tepkiler yağınca Kurtulmuş geri adım atarak yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Kars’ta Eğitim İş Sendikası öncülüğünde Kars Adliyesi önünde bir araya gelen STK’lar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim İş Sendikası Kars Şube Başkanı Ersin Özbey, “Cumhuriyetin temellerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Özbey açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası'nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, "şahsım devletidir!"

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tartışmaya cüret edenler, "şahsım devleti" yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: Bu ulusun geçmişi, bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyet’le ve Atatürk devrimleriyle yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır!

Anayasamızın 4. maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir.

Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye’de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve Adliye binaları önünde basın açıklamamızı yapıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER