Gazetekars

Kars'tan Van'a Destek

Kars Valiliği’nin talimatıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kars Sağlık Müdürlüğü ekipleri depremin meydana geldiği Van’a gönderildi.

23 Ekim 2011 Pazar 20:28

Karstan Vana Destek

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı 2 arama kurtarma aracı, 1 şoför, 5 arama kurtarma teknisyeni ile Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 2 ambulans, 1 UMKE aracı; 2 doktor, 2 şoför, 4 yardımcı sağlık personeli Van’a gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Algan, “Bildiğiniz gibi Van’da büyük bir deprem oldu. Depremde yaralananlara yardım etmek için Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi’nin isteğiyle Sayın Valimizin talimatıyla 2 ambulans, 1 UMKE ekibi, 2 sivil savunma ekibi ile 21 personel ile birlikte Van’a hareket ettiler. Van’ın Erciş ilçesinde çalışmalara başaklayacaktır. Şu anda elimizde bilgi yok ama basından edindiğimiz bilgilere göre 1000’e yakın yaralı var. Allah yardımcıları olsun” dedi.

Öte yandan TEDAŞ Müessese Müdürlüğü de 1 jeneratör, 1 çekme aracı, 1 merdivenli araç, 3 şoför ve 4 TEDAŞ görevlisini Van’a gönderdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER