Gazetekars

Kars’tan Van’a yardım seferberliği

Kars KESK Şube ve Temsilcilikler Platformu ile Kars Devrimci 78’liler Derneği, Van’a 1 kamyon yardım malzemesi gönderdi.

26 Ekim 2011 Çarşamba 09:54

Kars’tan Van’a yardım seferberliği

Platform ve dernek üyeleri, içerisinde su, kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, giyecek ve battaniye bulunan yardım malzemelerini, Kars Eğitim - Sen Şube Başkanlığı’nın Faikbey Caddesi üzerinde bulunan binası önünde topladılar. Burada toplanan yardımlar, içerisindeki malzemelerin muhteviyatları yazılarak koli ve çuvallara konuldu. Daha sonra da bir kamyona yüklenerek Van’a gönderildi.

Yardımların Van’da ki acılar sona erinceğe kadar devam edeceğini belirten Eğitim – Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit ve Kars Devrimci 78’liler Derneği Başkanı Celalettin İlyan, yaptıkları ortak açıklama da şu ifadeler yer aldı:

“Kars KESK Şube ve Temsilcilikler Platformu ve Kars Devrimci 78’liler Derneği olarak Van’da ki deprem felaketinde zarar gören halkımıza biraz olsun yardımcı olmak için çeşitli yardım malzemeleri gönderiyoruz. Bu yardımlarımızı Van’da ki KESK Kriz Masasına ileteceğiz. Daha sonra da orada ki arkadaşlarımız, Devletin oluşturduğu Kriz masasıyla irtibata geçerek yardım malzemelerini yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtacaklar. Karslıların ve üye arkadaşlarımızın duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da felaketzedelerimiz için yardım ve dayanışma seferberliği başlaması bizleri mutlu ederken aynı zamanda da duygulandırıyor. Bu nedenle depremde ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da asil şifalar diliyoruz.”

Öte yandan Van’a yardım gönderildiğini gören bazı vatandaşlar da hemen dükkanlara koşarak paraları yettiği kadar bir şeyler alarak yetkililere teslim ettiler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER