Gazetekars

Kars’tan Van’a yardım yağıyor

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’tan afet bölgesi Van ve Erciş’e gönderilen yardımlarla ilgili bilgi verdi.

25 Ekim 2011 Salı 08:08

Kars’tan Van’a yardım yağıyor

Van’da meydana gelen deprem sonrası bölgeye tüm yurttan yardım yağıyor. Gerek tıbbi malzeme ve sağlık çalışanı gerekse enkazın kaldırılmasında, yaşamın devam ettirilmesinde ihtiyaç duyulan her türlü malzeme hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Vali Kara, Valilik olarak Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı’na bildirdiğimiz gibi, “İlimizdeki çeşitli kurumlar ile birlikte üzerimize düşen görevin en iyisini yapmaya çalıştık ve deprem bölgesine 9 sağlık ekibi yönlendirdik.” dedi.

Deprem bölgesine ulaştırılan sağlık ekipleri ve yardımlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Depremin ardından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı ve 2 tam donanımlı ambulansla birlikte 13 kişiden oluşan UMKE ekibimiz yola çıktı ve aynı gün saat 19.00’da Van Erciş’e ulaştı. Ardından Bakanlığımızın emriyle yeni ekipler oluşturduk ve çok hızlı şekilde bölgeye ulaşmalarını sağladık. Bu ekiplerde 4’ü uzman olmak üzere 7 doktor, 21 yardımcı sağlık personeli ve şoför görev alıyor. Ayrıca Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonu ile Kafkas Üniversitesi bünyesinde hizmet veren 2’si uzman hekim olmak üzere 5 sağlık çalışanı ve bir tam donanımlı acil yardım ambulansı daha tarafımızdan bölgeye yönlendirildi. Bu ekiplerimizde 01.00 sıralarında deprem bölgesine vardılar. Ayrıca ambulanslarımızda bulunan tıbbi malzemelerin haricinde çok sayıda sarf malzemesi ekiplerimiz tarafından ilimizden tedarik edilip depremzede kardeşlerimizin hizmetine sunulmak üzere bölgeye götürüldü. Yani toplamda ilimiz bünyesinde hizmet veren 33 sağlık çalışanımız, 8 ambulansımız ve 1 UMKE aracımız depremzede kardeşlerimize bir nefes sıhhat olmak amacıyla Van’da kurulan Kriz Merkezi’nin emrinde çalışmaya başlamıştır. Buradan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve mağfiret dilerim. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere geride kalan tüm yakınlarına Türkiye’mize taziyelerimi bildirir, sabır dilerim. Hepimizin başı sağ olsun. Dilerim ki geride kalanların da yarası bir an önce sarılır.”

Vali Kara ayrıca, “Ağrı Valisi Koordinatör Vali olarak afet bölgesine atandı. Hem kendisiyle hem de Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığıyla her an koordinasyon içerisindeyiz. Her hangi bir ihtiyacınız var mı diye de sordum. Eğer ihtiyaçları olursa her an yardıma hazırız.”

DİĞER KURUMLAR:

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ: 1 adet acil yardım ambulansıyla birlikte 1 Genel Cerrah Uzmanı, 1 Kadın Doğum uzmanı, 2 hemşire ve 1 şoför.

KARS TEDAŞ: 1 Adet merdivenli iş makinesi, 30 adet ağaç direk, 1 adet 50 Kw’lık güç kaynağı ile birlikte 4 adet hat ustası elemanı Van’ın Erciş ilçesine gece saat 01.00’da gönderildi.

SARIKAMIŞ KAYMAKAMLIĞI: 15. bin TL değerinde 200 adet soba,

SARIKAMIŞ BELEDİYESİ: 2 kamyon 8 ton pet şişe su

KARS BELEDİYESİ: 1 adet araçla 2500 ekmek, 1 ton zeytin, 700 kilogram peynir, 500 kilogram helva, 10 adet battaniye, 10 yorgan ve 20 personel. Ayrıca Kars Belediye Başkanlığınca İstanbul’dan gelen 10 kişilik AKUT ekinine bir adet araç tahsis edip yardım arabasıyla birlikte gönderildi

KARS İL KIZILAY BAŞKANLIĞI: 1 adet seyyar ikram aracı ile birlikte 100 çadır ve 100 battaniye ve bazı malzemeler

SARIKAMIŞ KIZILAY BAŞKANLIĞI: 2 adet seyyar ikram aracı (Su, çay, neskafe ve gıda kolileriyle) 5 kişilik ekip 100 adet battaniye, 100 adet çadır ile birlikte Van’a göndermiş ve sıcak çorba dağıtmaya başlamıştır:

BAYINDIRLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 2 mühendis ve çeşitli meslek mensubuna ait 3 personel olmak üzere 5 kişilik teknik ekip.

ARPAÇAY SERHAT SU ŞİRKETİ: Bir kamyon pet şişe su

ARPAÇAY KAYMAKAMLIĞI: bir kamyon çeşitli yardım malzemesi

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER