Gazetekars

KATSO Başkanı Alibeyoğlu’ndan hayvancılık çalıştayına davet

Kars Ticaret Ve Sanayi Odası (KATSO) ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası (VHO) işbirliği ile "Türkiye'nin Buzağı Fabrikası Kars'ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı" düzenliyor.

06 Mart 2020 Cuma 20:00

KATSO Başkanı Alibeyoğlu’ndan hayvancılık çalıştayına davet

KATSO ve VHO organizasyonu; Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı(SERKA) ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinin katkılarıyla 7 Mart 2020 Cumartesi Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenecek çalıştay da hayvancılık ele alınacak.
-Başkan Alibeyoğlu’ndan Çalıştaya Davet-
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Çalıştayın ilimiz için yaratacağı etki ve sinerjiye değinerek tüm vatandaşları çalıştaya davet etti. 
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Alibeyoğlu; “Dünya genelinde hayvancılık sektörünün, gelişmişlik düzeyi nasıl olursa olsuntüm ülkeler için önemli ekonomik faaliyet alanlarından birisi olduğu bilinmektedir. Nitekim günümüz itibari ile dünyanın en gelişmişi olarak kabuledilen ülkelerin aynı zamanda hayvansal ürünlerin üretimi ve tüketiminde de en önsıralarda bulunması, hayvancılık sektörünün ekonomik aktiviteolarak önemini hiçbir zaman yitirmeyeceğinin kanıtı olarak gösterilebilir.Ülkemiz içinde bu durum söz konusudur. Ülkemiz genelinde değerlendirilecek olunursailimiz Kars, Türkiye’nin en önemli buzağı fabrikaları arasındadır. Ülke genelinde büyükbaş hayvancılığın hatırı sayılır bir kısmı ilimizde üretilmektedir. Ancak; ilimizde hayvancılığınbüyük oranda geleneksel yöntemler ile yapılması sektörün ekonomik açıdan yüksek kazanç sağlayan bir faaliyetolarak öne çıkmasına engel olmaktadır. Bizim, VHO işbirliği ile gerçekleştireceğimiz çalıştaydaki amacımız ilimizin hayvancılık sektöründe hakketmiş olduğu mevkiye ulaşmasını sağlamak ve farkındalık yaratmaktır. Bu kapsamda Başta Sayın Valimiz olmak üzere, katkı ve desteklerinden ötürü Kars Veteriner Hekimler Odası’na, Serhat Kalkına Ajansına ve Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Alibeyoğlu, çalıştayın 7 Mart 2020 Cumartesi Günü Saat 09:00’da Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacağını hatırlattı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER