Gazetekars

KAÜ'de Panel

Kafkas Üniversitesi’nde “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Eğitimci Yönü” konulu panel düzenlendi.

30 Nisan 2011 Cumartesi 09:06

KAÜde Panel

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü tarafından “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Eğitimci Yönü” konulu panel düzenlendi.

Panele; Kars İl Müftüsü Sayın İlyas Gümüş, KAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ve Öğretim Elamanı Okt. Sertaç Demir konuşmacı olarak katıldılar.

KAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlilerinden Okt. Sertaç Demir sorumluluğunda ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi İdris İnanç başkanlığında geniş katılımla faaliyetlerine bu yıl başlayan Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü, özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve adeta izdihamın yaşandığı bu panelde Türk-İslam Eğitim tarihinin en önemli noktalarından birine de ışık tutmuş oldular.

Panelin açılış konuşmasını KAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili yaparken kendisi de özellikle Hz. Muhammed (SAV)’in gerek aile gerekse de toplumsal hayatta ki eğitimci yönüne vurgu yaptı.

Panelde ilk olarak söz alan Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Hz. Muhammed (SAV)’in Kur’an rehberliğinde aile hayatındaki fonksiyonlarından ve geçmişten günümüze nasıl ışık tuttuğundan bahsetti.

KAÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Okt. Sertaç Demir, Hz. Muhammed (SAV)’in çocuklar üzerinde İman, Kuran öğretimi, ibadet ve temel gelişim esasları yönünden rehberliğine ve önderliğine hadisler ışığında vurgu yaptı.

Son olarak söz alan ve aynı zamanda panel yöneticiliğini de yapan KAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop da, Hz. Muhammed (SAV) döneminde ilimin ve eğitimin önemini cahiliye dönemi ve İslamnın tebliği yıllarında yaşanan olaylar ve örnekler ışığında bilgi verdi.

Panel bitiminde KAÜ rektör yardımcılarından Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan tarafından katılımcılara plaket verildi.

Panelin kapanışı da Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü Başkanı İdris İnanç’ın konuşmasıyla gerçekleşti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER