Gazetekars

Kaz Ödüllü Sertifika Töreni

Kars Tarım İl Müdürlüğünde Hanımelleriyle Bahçelerden Sofralara Organik Sebze Projesi sahibi 50 bayana Vali Ahmet Kara tarafından sertifikaları verildi. Törende sertifikaları daha önce verilen bayanlara da 20 adet Kaz Palazı (Yavrusu) hediye edildi.

08 Haziran 2011 Çarşamba 22:00

Kaz Ödüllü Sertifika Töreni

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından SODES kapsamında Kars Tarım İl Müdürlüğünce, istihdam sıkıntısı yaşayan ve işsiz 50 bayana mesleki beceri kazandırmak, organik sebze üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Hanımelleriyle Bahçelerden Sofralara Organik Sebze Projesi sahiplerine ödülleri ve belgeleri teslim edildi.

Tarım İl Müdürlüğünde yapılan sertifika törenine Kars Valisi Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ömer Bolat, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, kurum amirleri ve sertifika sahibi bayanlar katıldı.

28.02.2011 -05.03.2011 tarihleri arasında teorik ve pratik eğitimler alarak, sertifikaları almaya hak kazanan bayanlara belgeleri ve ödülleri Vali Kara tarafından verildi. Kazı Kazan projesi dahilinde de sertifikalarını daha önce verilmiş olan bayanlara 20 adet kaz palazı (yavrusu) ödülü Vali Kara tarafından teslim edildi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, “1. proje olan Hanımelleriyle Bahçelerden Sofralara Organik Sebze Projesi 97 bin 232 TL’ye mal olduğu için 2. proje olan Kazı Kazan projesi dahilindeki ödüllendirmeler 20 kaz palazından 15’e düşürüldü” dedi.

Vali Kara ise bu ödüllendirilmelerin 20’ye çıkartılması için özel idarenin destek vereceğini ifade ederek, “Kaz üretilmesi güç olan bir hayvandır, yavrularının ve kendisinin bakımı oldukça zordur buna rağmen Kars ile özdeşleşmiş bu hayvanların üretimi için emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Kara, Kars’ta çok önemli bir yeri olan Kazın, tırnağından, tüyünden, ciğerine kadar her şeyinin değerlendirildiği bir hayvan olduğunu söyledi. Vali Kara ayrıca, bu hayvanın etinin protein yönünden çok zengin olduğunu da vurgulayarak, “Kars denilince İstanbul’dan, Ankara’dan hemen kaz eti isteniyor. Sebebi ise; kaz eti kümes hayvan eti olmasına rağmen kırmızı et kadar protein yönünden zengin olmasındandır. Dolayısıyla bizim bölgemiz için önemi büyüktür.” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER