Gazetekars

Kilim ve Heybe Dokuma Kursu

Kilim ve Heybe Dokuma Kursu’nu başarıyla tamamlayan kadınlara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde belgeleri verildi.

07 Ağustos 2012 Salı 08:20

Kilim ve Heybe Dokuma Kursu

Anadolu’da kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi artırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla Kars’ta “Bir Usta Bin Usta Sosyal Sorumluluk Projesi” başlatıldı. Bu kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik danışmanlığında, 02 Nisan-19 Temmuz 2012 tarihleri arasında Anadolu Sigorta tarafından finanse edilen “Kilim ve Heybe Dokuma Kursu’’ gerçekleştirildi. 21 kursiyerle başlayan ve kursu başarıyla tamamlayan 19 kursiyer, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü Hakan Doğanay’ın elinden törenle sertifikalarını aldılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay yaptığı konuşmasında, sertifikaların sadece duvara aslı kalmayarak, gerçek manada işe yaraması temennisinde bulundu. Hanımların üretimin içinde olmasını isteyen Hakan Doğanay, ayrıca ilimizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere kaşar, bal vb. dışında halı, kilim, heybe gibi yöresel ürünlerin üretiminin kısıtlı olmasından kaynaklı pazarlamakta eksiklik olduğunu gördüklerini anlattı. Doğanay, Kars’a özgü halı, kilim, heybe ve yolluk gibi üretecekleri ürünlerinin kolayca satılabileceğini anlattı.

Kursiyerlere her zaman yanlarında olacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini belirten Doğanay, yardım ve destek alabilecekleri diğer kurum ve kuruluşlarla ilgili de kursiyerlere bilgi verdi.

Proje Koordinatörü Serap Çağatay da kadınlara üretim için bina temin ettiğini, kendilerinden kira bedeli bile alınmayacağını söyleyerek, artık iş kurma dönemine geldiklerini ve bunun için de asıl önemli olanın cesaret olduğunu belirtti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER