Gazetekars

Kınalı kuzular uğurlanıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde vatani görevlerini yapmaya giden askerler, davul zurna, halay ve araç konvoyları eşliğinde askere uğurlanıyor.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 11:30

Kınalı kuzular uğurlanıyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da 3’üncü tertip olarak vatani görevlerini yapmak için kışlaların yolunu tutan gençler, arkalarında sevgili, nişanlı, arkadaş ve ailelerini bırakmaya başladı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde de 20 yaşındaki Mustafa Kılıç, vatani görevini yerine getirmek için İzmir Seferihisar’a sevgilisi, yaşlı annesi, akrabaları ve arkadaşları tarafından uğurlandı. Mustafa için annesi ve arkadaşları Sarıkamış’ta ki evinin önünde davul zurna eşliğine önce halaylar çekti ardından da konvoy eşliğinde ilçenin cadde ve sokaklarında tur attı.

Kürt asılı bir ailenin oğlu olan Mustafa Kılıç, sevgilisi tarafından al yıldızlı Türk Bayrağı işlenmiş şalı omzuna atarak bir süre sevdikleri ile halay çektikten sonra acemi birliği olan İzmir’in Seferihisar ilçesinin yolunu tuttu.

SEVGİLİSİNİ CANINDAN ÇOK SEVİYOR

Davul zurna ile askere uğurlandığı için mutlu olduğunu belirten Mesut, sevgilisi ve sevdiklerinden ayrıldığı için yine de üzüldüğünü söyledi. Askerlik görevini tamamladıktan sonra geride bıraktığı sevgilisi ile evleneceğini de belirten Mesut: “Askere gittiğim için son derece gururluyum ve mutluyum. Ama yine de sevgilim ve sevdiklerimden ayrıldığım için üzülüyorum. Gerinde bıraktığım bir sevgilim var. O’nu canımdan da çok seviyorum ve döndükten sonra evlenip mutlu bir yuva kuracağız.” dedi.

Genç Mehmetçik Mustafa’nın yaşlı annesi Kadime Kılıç da, buğulu gözler ile oğlunun kazasız belasız bir şekilde vatani görevini yerine getirmesi için Allah’a dua ettiğini söyledi. Yaşlı anne ayrıca oğlunun askerliğini tamamlayıp döndükten sonra sevgilisi ile evlendireceklerini de kaydetti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER