Gazetekars

Kooperatifin gergin kurulu

Kars Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin gelir gider bilançolarının okunması ve müzakere edilmesi için yapılan Genel Kurulunda, seçim maddesinin gündeme konulup konulmaması teklifine “Hayır” oyu kullananlar arasında üye olmayanların bulunduğu iddia edilince

04 Nisan 2011 Pazartesi 07:34

Kooperatifin gergin kurulu

gergin anlar yaşandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Çoğunluk sağlanınca toplantıya geçildi. Ardından divan oluşturuldu ve divan başkanlığına Namık Akça, katip üyeliklerine Mustafa Çılgınoğlu, Servet Özyılmaz önerildi. Hükümet komiserinin de katıldığı genel kurul, divan başkanı ve katip üyelerinin kabulüyle başladı.

Divan oluşturulduktan sonra gündem okundu ve gündeme ilişkin seçim konulması eklenmesi talebinde bulunuldu ve oylamaya sunuldu. Seçimi isteyen ve istemeyenlerden birer kişi kürsüye çağrılarak oyları saymaları istendi. “Evet” ve “Hayır” oylarında çelişki olunca oyların divan tarafından sayılması istendi. Bu sırada divan katip üyesi Servet Özyılmaz, oyları tek tek saydı. “Hayır” için el kaldıranların sayısı fazla olunca da Subutay Kılıç, “Hayır” için el kaldıranlar arasında üye olmayanların bulunduğunu iddia etti.

Bunun üzerine tartışmalar yaşandı. Tartışma hakarete ardından da arbedeye dönüşünce polis çağrıldı. Salona gelen polislerin uzun uğraşları sonucu gerginlik yatıştırıldı. Bir süre sonra tartışmalar yeniden alevlendi ve Subutay Kılıç ile ekibi salona terk etti.

Subutay Kılıç, “Seçim maddesinin gündeme konulup konulmamasının oylamaya sunulması sırasında tartışmalar üzerine ben ve ekibim salonu terk ettik. Bizim salonu terk etmemizden sonra salonda kalanlar toplantıya devam etti. Burada yapılan toplantı geçersizdir. Çünkü hiçbir esnafın onayı ile oylanmamıştır. Burada biz hariç esnaf arkadaşlarımızın kargaşaya meydan verilmemesi için salonu terk etmişizdir. Burada esnaflar özgür iradesini ortaya koyamamıştır. Tüm kamuoyuna sunulmuştur” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER