Gazetekars

Kura için cenaze namazı kıldılar

Kura Nehri İçin İstanbul’da cenaze namazı kıldılar...

28 Eylül 2011 Çarşamba 16:20

Kura için cenaze namazı kıldılar

-YER: İSTANBUL KARTAL, MEFTA: KURA, CEMAAT: ÖĞÜT, İMAM: KÜPELİ

-KÜPELİ, BU KEZ İMAM OLDU‏

Gazetecilik mesleğine başladığı günden bu yana Kars, Ardahan ve Iğdır’ın sorunlarını çözmek için mücadele eden Siyasal Birikim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Küpeli bu kez Kura Nehri içim imam oldu, cenaze namazı kıldırdı.

Kura Nehri’nin Çoruh Nehri’ne akıtılması projesine tepki gösteren Ardahanlılar, İstanbul Kartal’da “Cenaze namazlı - tabutlu” eylem yaptılar. Eylemde temsili cenaze namazını gazeteci Mustafa Küpeli kıldırırken, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’de temsili Kura Nehri tabutunun altına girdi. Cenaze namazının ardından Fatiha okuyan Kura Nehri eylemcileri, Kartal sokaklarında bir süre yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Ardahan İl Kültür ve Dayanışma Derneği, dün İstanbul’un Kartal ilçesi meydanında ilginç bir eyleme imza attı. Ardahan’da ki Kura Nehrinin kurutulacağını ve toprakların veriminin azalacağını iddia eden grup, seslerini duyurmak için Kura Nehri için temsili cenaze namazı kıldı. Aralarında CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün de bulunduğu eylemciler seslerini duyurmak için üzerinde “Kura nehri ruhuna Fatiha” yazılı bir tabut ve tabutun önünde imamla birlikte Kartal sokaklarında yürüdü. Eylemci grup Kartal meydanına gelerek tabutu bir masanın üzerine koydu.

YENİ GÖÇ DALGASI BAŞLAYACAK

Tertip Komitesi Başkanı Cevdet Şentürk, herkesi megafonla kendilerine katılmaya çağırdı. Cevdet Şentürk, cenazede saf tutulduğu sırada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Buraya baraj yapılacaktı ama dönemin hükümeti buranın suyunun Karadeniz’e akıtılmayacağını söyleyip protokol imzalamıştı. AKP hükümeti ise o protokolü ellerinin tersiyle itip, güzelim Kura deresini Karadeniz’e Hidro Elektirk Santrallarine akıtacak. Projeyle Kura, Beşikkaya deresinde doldurulacak, yükseltilecek ve vadi atlatması usulüyle Ardanuç’tan Çoruh a aktarılacaktır. Bu proje gerçekleştiğinde Ardahan bugünkü Somali durumuna düşecektir. Ardahan’da geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan binlerce köylü mağdur edilecek ve Ardahan’dan yeni bir göç dalgası başlayacaktır.”

Konuşmanın ardından cenaze namazını kıldırmak üzere imam tabutun başına geçti. Aralarında CHP milletvekili Ensar Öğüt’ün de bulunduğu grup hep birlikte namaza durdu. Kılınan temsili cenaze namazının ardından Kura nehri için fatiha okundu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER