Gazetekars

‘Kutlu Doğum Haftası’ Sergisi

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi, ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında, 9 ile 15 Nisan arasında, Kutsal Emanetler Fotoğraf ve Kabe projeleri sergisi düzenledi.

14 Nisan 2012 Cumartesi 09:50

‘Kutlu Doğum Haftası’ Sergisi

Diyanet İşleri’nin ülke genelinde düzenlediği Kutlu Doğum Programı’nı desteklemek amacıyla açılan "Mukaddes Emanetler" sergisine öğrenciler ilk günde büyük ilgi gösterdi. Topkapı Sarayı’nda muhafaza edilen Mukaddes Emanetlere ait fotoğrafların yanı sıra öğrencilerin hazırladıkları bir birinden başarılı kutsal mekanlar ve Kabe projelerinden oluşan sergi 15 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Okul Müdürü Sadık Ertaş, "Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum gününü de içine alan ‘Kutlu Doğum Haftası’ programlarına destek olmak amacıyla ‘Mukaddes Emanetleri’ öğrencilerle buluşturmak istedik. Sergide aynı zamanda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin proje çalışması olan Kabe modelleri yer alıyor. Bu çalışmayla Efendimize duyulan sevgiyi artırarak öğrencilerimizde bu konuda şuur oluşturmak istiyoruz." dedi.

SERGİNİN BİRİNCİSİ, SOY AĞACI OLDU

Öte yandan, Kutsal Emanetler, fotoğraf ve Kabe projeleri sergisinin birinciliğini 6. sınıf öğrencilerinden, Aydın Furkan Güvercin’in çalışması olan ‘Soy Ağacı’ aldı. Proje hakkında bilgiler veren Güvercin, böyle bir projeden bahsedilince kendisinin de bu projede yer almak istediğini ve öğretmeni tarafından sunulan projelerden, ‘Soy Ağacı’ projesini yapmak istediğini belirtti. Güvercin, "Projeyi aldıktan sonra en çok desteği tabi babamdan aldım. Projemi bitirdikten sonra öğretmenlerim ve arkadaşlarımdan da çok olumlu tepkiler aldım mutluyum." diye konuştu.

Bu arada sergide ikinciliği Emre Akdoğan’ın ‘Hira Mağarası’ çalışması, üçüncülüğü ise Helimnur Hamzaoğlu’nun ‘Mescidi Aksa’sı elde etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER