Gazetekars

Kuyucuk Gölü’ndeki kuş gözlem kulesi onarılacak

Kuyucuk Gölü Ramsar Alanı Kuş Gözlem Kulesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü tarafından onarılacak.

10 Haziran 2019 Pazartesi 22:40

Kuyucuk Gölü’ndeki kuş gözlem kulesi onarılacak

Tacettin DURMUŞ 

Kuyucuk Gölü Ramsar Alanı Kuş Gözlem Kulesi Onarım İşi yapım işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü döner sermaye işletmesince ihale edilecek. Söz konusu onarım işinin ihale duyurusu Kars’ta yayın yapan yerel gazeteler Kars Havadis ve Kars Hakimiyet gazetelerinde yayınlandı. 

Kuyucuk Gölü kenarında yapılan kuş gözlem kulesi,2012 yılında Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde Kuyucuk Gölü kenarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılarak doğa ve kuş turizme kazandırıldı. İstasyonda KuzeyDoğa Derneği öncülüğünde sürdürülen halkalama çalışmalarında Kuyucuk Gölü Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtıldı. KuzeyDoğa Derneği gölde kuş sayımı, halkalama ve ekolojik çalışmalarını Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütüyor. Bölgeye gelen araştırmacılar ve kuleden Kuyucuk Gölü’ne konaklamaya gelen yüzlerce göçmen kuş türünü gözlemleme fırsatı buluyor. 2012 yılında kurulmasının ardından bakımsızlık nedeniyle bir hayli tahrip olan kulede onarım çalışmaları elzem hale gelmişti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER