Gazetekars

Makbule Karakelle Aday Adayı

Kars Barosu avukatlarından Av. Makbule Karakelle, Kars Valiliği İl Özel İdaresi’ndeki görevinden istifa ederek Ak Parti Kars Milletvekilliği aday adayı olduğunu açıkladı.

11 Mart 2011 Cuma 07:25

Makbule Karakelle Aday Adayı

Amacının Kars’ı TBMM’nde en iyi şekilde temsil ederek başarılı hizmetlere imza atmak olduğunu söyleyen Av. Makbule Karakelle; Ak Parti’nin 8,5 yıllık iktidarında, ülkemiz için her alanda çok önemli atılımlara imza attığını, Kars’ın da bu atılımlardan gereken payı alması için çalışacağını belirterek, “Kars’ımızın hak ettiği yere gelebilmesi için orijinal fikirlere ihtiyacı yoktur. İhtiyaçlarımız ve çözüm yolları zaten ortadadır. Kars’ın, güçlü Ak Parti iktidarının sunduğu imkanları doğru projelerde değerlendirebilecek, eylem gücü yüksek, cesaretli ve vizyon sahibi, ‘’halka hizmet Hakka hizmettir’’ prensibine samimiyetle inanmış uygulayıcılara  ihtiyacı vardır. Bu anlamda biz milletvekilliğini amaç olarak değil, şehrimize ve ülkemize hizmet için araç olarak görüyoruz.’’ dedi.

Makbule Karakelle Kimdir :

1971 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi’nde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1996 yılında bitirdi.

1996 yılında evlenerek geldiği Kars’ta avukatlık stajını yaparak serbest avukatlığa başladı. 2006 yılında, Kamusal alanla daha yakın ilgi kurabileceği düşüncesiyle bünyesine katıldığı Kars Valiliği İl Özel İdaresi’nde avukatlık görevine bugüne kadar devam etti.

Öteden beri ilgisini çeken, toplum ve toplumsal olaylara, bilimsel bakış açısı kazandıracağını düşündüğü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümüne kayıt yaptırdı. Halen bu bölümde eğitimine  devam etmektedir.

Ülkesine hizmet arzusu, hukuk fakültesinin politik atmosferinin de katkısıyla üniversite yıllarından itibaren bu konudaki ideallerine ulaşmada en iyi araç olarak gördüğü siyasetle yoğun ilgi kurmasına sebep oldu.

Pek çok toplumsal proje ile sivil toplum kuruluşu çalışmalarına katıldı ve halen bu nitelikteki çalışmalarına devam etmektedir.

Çevresinde yardımsever kişiliğiyle tanınan ve sevilen Makbule Karakelle, evli ve 12,14 yaşlarında iki çocuk annesidir.

Facebook'la Yorumla
Yorum Yap
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER