Gazetekars

Maliye Bakanının Kars Ziyareti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Türkiye Buluşmaları” programı kapsamında havayoluyla Kars’a geldi.

09 Mart 2011 Çarşamba 08:01

Maliye Bakanının Kars Ziyareti

Anadolu Jet’in tarifeli uçağıyla Kars’a gelen Bakan Mehmet Şimşek’i havaalanında Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kurum amirleri ve AK Partililer karşıladı.

Havaalanından Valilik makamına geçen Bakan Şimşek, burada yaptığı açıklamada ziyaret amacını anlattı ardından da gazetecilerin sorularını cevapladı.   

NTV muhabiri Tacettin Durmuş’un, “Vergi Haftası kutlandı. Sayın Valimizin de açıkladığı gibi ödenilen vergilerin yüzde 26’sının geri dönüşümü oluyor. Polisler ve diğer memurlar büyük marketlerden alış-veriş yapıyorlar ve bunlarda Kars ekonomisini dışarı götürüyor. İç dinamiğimiz çok zayıf bu konuda yeni dönemde ne gibi projeleriniz var mı?” sorusuna Bakan Şimşek şu yanıtı verdi:

“Biz Kars’a her alanda, her aşama da gereken desteği verdik. Şu anda ayrıntıya girmek istemiyorum ama alt yapısından hayvancılığa, tarım desteklerinden her alana kadar verilen destek bizim hükümetler döneminde gerçekten çok yüksek boyutlarda. Ben bu vergi gelirleriyle harcamaları karşılaştırmalarını doğru bulmuyorum. Bizim için önemli olan bölgesel kalkınmışlık ve farklarının mümkün olan en hızlı şekilde giderilmesiydi. Bu bölgeye verdiğimiz teşvikler farklı boyutta. Sadece 8-9 yıl içerisinde hayvancılıkta sadece Kars’a 411 milyon TL verildi. Bu çok ciddi bir rakamdır.

Duble yol uzunluğu 20 kilometreden 150 kilometre ötesine taşınmış. Yani altı kat artmış. Dolayısıyla hükümetimizin Kars’a bu bölgeye sağlıktan eğitime çok önem verdiği görülecektir. Bu tabii ki devam edecek. Her alanda projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Havaalanına yeni bir terminal binası, önümüzdeki sene yeni adliye binası, TOKİ yoksul konutları yapıyor. Dolayısıyla Karslı vatandaşlarımızın yanındayız. Buradaki sorunların çözümü için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sayın Valimize biz özellikle köy kapsamında olsun diğer alanlarda olsun destek veriyoruz. Onlarda köylerimizin altyapı sorunlarının çözümü için yoğun bir çalışma içindeler. Kaynak açısından sorun yok. Kars ve Kars gibi illerimizi önceliklendiriyoruz.

Amacımız bölgesel kalkınmışlık farklarını en aza indirmektir. Yatırımcılarımızın buralarda yatırım yapmalarını istiyoruz. Buradaki insanımızın istihdamı için biz her türlü teşviki verdik. Kars’a 4. bölge kapsamında teşvik veriliyor. Vergi oranlarında büyük oranda indirime gidiliyor. Kurumlar vergisi yüzde 20 iken biz yüzde iki alıyoruz. Eğer krediyle yatırım yapacaksa faiz sübvansiyonunu veriyoruz, yer veriyoruz. 7 yıl işveren sigorta primini devlet karşılıyor. Yeter ki Kars’a istihdam yaratmak üzere iş-aş üretmek üzere bura da yatırım yapılsın. Bu konuda ayrıntıya girmek istemiyorum. Hem sanayi odasıyla hem de İl başkanımızla hükümetimizin gerek Türkiye gerek Kars’a dair icraatları hakkında bilgilendireceğim, sizlerle paylaşacağım”

Şimşek daha sonra Kars Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkan yardımcısı Yüksel Güler’den çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Şimşek, daha sonra Partililerle buluşmak için AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Burada kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Bakan Şimşek, kadın partililere çiçek takdim etti.

CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR”

Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve “Cennet Annelerin ayakları altındadır” sözünü hatırlatarak, “Biz bu felsefeyle olaya bakıyoruz” dedi.

Bakan Şimşek’i AK Parti ziyaretinde Belediye Başkan Vekili Yüksel Güler, AK Parti İl Başkan yardımcısı Nevzat Şakiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen ve partililer çiçeklerle karşıladı.

Bakan Şimşek partililerle tanışmasının ardından kendisine verilen çiçekleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara verdi ve kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Bakan Şimşek partililere hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye Buluşmaları” kapsamında Kars’a gelmekten ve partililerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Şimşek, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Bütün analarımızın, bacılarımızın, bütün kadınların bu gününü kutluyorum. AK Parti hükümetleri döneminde kadına karşı ayrımcılığa son vermek için, fırsat eşitliğini sağlamak için, istihdam konusunda kadına öncelik verilmesi için, şiddeti ortadan kaldırmak için bir çok adım attık atmaya da devam ediyoruz. Bizim için kadınların yeri apayrıdır. Biliyorsunuz “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” Biz bu felsefeyle olaya bakıyoruz. Onun içi hepinizin kadınlar gününü tebrik ediyorum” dedi.

Bakan Şimşek daha sonra AK Parti dönemindeki icraatlardan söz ederek, şöyle konuştu:

“Yüzde 65 “Evet” dediğiniz Anayasanın değişikliğinin önemli unsurlarından biri; kadınlara karşı özellikle istihdam alanında pozitif ayrımcılık yapan unsurları içermektedir. Bizim dönemimizde Mecliste kadın-erkek eşitliği komisyonu kuruldu. Yine birkaç yıldır bunun süresini uzattık. Kadın girişimcilere daha fazla teşvik veriyoruz. Yeter ki kadınlar daha çok işe alınsın, kadınlar daha çok ekonomik faaliyette bulunsunlar diye pozitif ayrımcılık yapmaya başladık. Son Torba tasarısında kadınlara doğum iznini artırdık ve 16 haftaya çıkardık. O izinleri sonrada kullanabiliyorlar. Bu dönemde nöbetçi kalmalarını ortadan kaldırdık. Son Torba tasarısında kadınlar lehine önemli değişiklikler var. Biz yeni Anayasanın ruhunu da hayata geçirmek için düzenlemeler yaptık. Onları sizlerin bilmenizde fayda var. AK Parti’nin 30 kadın milletvekili var. Meclisin tamamında 50 kadın milletvekili var. Bugün Cumhuriyet tarihinde ilk defa kadın milletvekili sayısı yüzde dokuzu aştı. Bu az tabi ama gelinen nokta geçmişe göre iyi. İnşallah önümüzdeki seçimler de kadın adaylarımız daha fazla olur kendilerini hem siyasi hem ekonomik birçok alanda ülkemize katkıda bulunmalarını isteriz.

Benim bugün burada olmamın sebebi; AK Parti hükümetlerinin iktidarımızın son yıllarda yaptığımız icraatlarını paylaşmak. Yani Türkiye buluşmalarının bir amacı da budur.

Çünkü zamanla Türkiye’nin nereden nereye geldiği unutuluyor. Sizlerde partimizin gerçek aktörlerisiniz. Saha da halkımızla iç içesiniz. Her zaman için tabi bizim sorunlarımız tamamen ortadan kalkmadı ama birçok sorunu köklü çözmek için AK Parti’nin 8-9 yıldır yaptıklarını anlatmak lazım. Seçime az bi zaman kaldı. Onun için bir “ufuk turu” yapmak istedik. Son yıllarda Türkiye neredeydi nerelere geldi. Bu hatıralara ek olarak çok güçlü rüyalarımız hayallerimiz, ülkümüz var Türkiye için.

2023’te Türkiye olarak nerede olacağız? Tüm bunlar önemli konulardır bu çerçevede sizlerle sohbet etmeye geldim.” 

MALİYE BAKANI DEFTERDARLIĞI “ES” GEÇTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Partisinin Türkiye Buluşmaları Programı nedeni ile geldiği Kars’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Şimşek, Kars Valiliği, Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ve ardından da Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.

Defterdar Hanifi Eraslan’ın, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ayrılan Bakan Şimşek’i Defterdarlığı ziyaret etmesi için davette bulunması üzerine Kars Defterdarlığı personeli binanın önünde ellerindeki çiçeklerle beklemeye başladılar.

Bakan Şimşek ise vakti olmadığı gerekçesi ile Eraslan’ın teklifini reddetti. Bu arada 2 saati aşkın süre Sanayi ve Ticaret Odası’na 20 metre uzaklıkta bulunan Kars Defterdarlığı önünde ellerinde çiçeklerle bekleyen personel ise öğlece kalakaldı.

Bu nedenle moralleri bozulan defterdarlık personeli ise üzgün bir şekilde işlerinin başına döndüler.

Bakan Şimşek ise bazı ev ziyaretlerinde bulunduktan sonra Erzurum’a hareket etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER