Maliye çalışanları eşitlik istiyor!
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars İl Temsilciliği Adına İl Temsilcisi İnan Ercan, Maliye çalışanlarının eşitlik istediğini belirten açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
26 Ağustos 2011 Cuma 07:17
Maliye Bakanlığının Resmi Gazetede Yayımlanma koşuluna bile uymaksızın yürürlüğe koyduğu, Eşitsiz ve Adaletsiz 22.07.2011 tarihli Fazla Mesai Uygulamasına ilişkin Düzenlemesini Yargıya taşıyan Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezi olarak; Eşitlik ve Adaletten uzak bu Uygulama konusunda, 28 Temmuz 2011 Perşembe, 4 Ağustos 2011 Perşembe, 11 Ağustos 2011 Perşembe ve son olarak 18 Ağustos 2011 Perşembe günü burada, Maliye Bakanlığı önünde Kitlesel Basın Açıklamaları yapmış, bu süreçte, Sorunun Çözümü için Maliye Bakanlığından da Görüşme Talep etmiş bulunmaktayız.
Maliye Bakanlığı halen Görüşme Talebimize olumlu bir yanıt vermemiş, 4 haftadır hepbirlikte yapmış olduğumuz her Eylemin öncesinde Maliye Emekçilerini Baskı altına almaya çalışmış, her Eylemden sonra da Görmeyen, Duymayan, Konuşmayan “Üç Maymun”u oynamaya devam etmiştir.
Haftalardır Maliye Bakanlığı önünde sürdürdüğümüz “Perşembe Eylemlerinin Beşincisi”ni bugün, burada, hep birlikte hayata geçiriyoruz. Ve Maliye Bakanlığına buradan sesleniyoruz, haftalardır sürdürdüğümüz Eylemlerimizi daha da genişletmekten, daha da çeşitlendirmekten, ilerletmekten ve keskinleştirmekten bizi alıkoyacak hiçbir güç yoktur. Onun için Maliye Emekçilerinin Sorunlarının Çözümü konusunda bir an önce adım atın. Sorunun Diyalog yoluyla çözülmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırın. Maliye Emekçilerinin Sesine Kulak verin. Bu Bakanlığın yaptığı ve yürüttüğü her ne iş varsa, onları bizler yapıyoruz. Maliye Emekçileri olmadan Maliye Bakanlığı olmaz. Yoksa siz bir zamanlar Maarif Nazırı yani Milli Eğitim Bakanı olan Emrullah Efendi gibi “Şu Mektepler olmasa Maarifi ne güzel İdare Ederdim” zihniyetine mi sahipsiniz? Şunu unutmayın, Maliye Emekçileri olmadan, Maliye Bakanlığı olamaz!
Haftalardır hep birlikte Kararlı bir biçimde sürdürdüğümüz Mücadeleden aldığımız güçle ilan ediyoruz: Herkes bilsin ki, Mücadele Azmimiz ve Kararlılığımız bizi Başarıya taşıyacaktır. Çünkü Mücadele edenler her zaman Kazanamazlar, ama Kazananlar hep Mücadele edenlerdir.
213 sayılı Vergi Usul Kanunun ilgili hükümlerine göre ödenen Ek Ödemelerde sürekli olarak Üst Düzey Personel Lehine düzenlemeler yapan Maliye Bakanlığı, iş “Diğer Personele” geldiğinde bu konuda bir iyileştirme yapmaktan daima kaçınmıştır. Maliye Bakanlığının “Diğer Personel” tanımlaması bile ne kadar Ayrımcı bir tutuma sahip olduğunun en basit göstergesidir. Ancak bilinmelidir ki; bizler "Diğer Personel" değiliz, esasen Maliye Bakanlığının tüm işlerini yapan Maliye Emekçileri olarak aslolan “Biziz”.
2005 yılından bu yana Uzman olan personelle olmayan personel arasındaki Ücret Uçurumunu bilerek ve isteyerek derinleştiren Maliye Bakanlığı, bu sayede Maliye Emekçileri arasında ciddi bir bölünme yaratmayı amaçlamıştır.
Aynı masalarda, benzer işleri yapmakta olan Uzman olan personelle, olmayan, ya da olamayan personel arasındaki Ücret Farkı Maliye Bakanlığınca bilerek ve isteyerek oluşturulmuş, bu Yöntemle Maliye Emekçileri arasındaki Dayanışmanın Yok Edilmesi ve Rekabet unsurunun geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Bu insanlık dışı uygulamaların denetlenebilmesi ve sürdürülebilmesi için Milyarlarca Lira Harcayarak Kartlı Geçiş Kontrol Sistemleri ve Kamera Sistemleri oluşturan Maliye Bakanlığı, İş Ücret Adaletinin Sağlanması ve Haklı Taleplerimizin karşılanmasına geldiğinde Bütçede Para Yok Mazeretinin Arkasına Sığınmaya çalışmıştır.
Dilekçe Kampanyalarımızın, Faks Eylemlerimizin, Kitlesel Basın Açıklamalarımızın ve Ankara Yürüyüşlerimizin Odağında daima Emeğimizin Karşılığı olabilecek bir Ücret ve İnsanca Yaşam, İnsanca Düzen Taleplerimiz yer almıştır.
Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek tarafından 22 Temmuz 2011 tarihinde onaylanan Fazla Mesai Uygulamasına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak Yargıya başvurduk. Çünkü bu düzenleme tüm Maliye Emekçilerini Eşit ve Adil bir biçimde kapsamıyor. Çünkü bu düzenleme Taraflı ve Adaletsiz. Çünkü bu düzenlemeyle Maliye Emekçileri bir kez daha kendi içinde bölünmeye ve ayrıştırılmaya çalışılıyor. Bu nedenle, açmış olduğumuz Davayı Kazanacağımıza inanıyoruz. Çünkü bu düzenleme Eşit ve Adil değildir.
Buradan Maliye Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz; başta, son olarak hayata geçirdiğiniz kimi personel için açıkça bir “Maaş İyileştirmesi” olarak öngörülen, geriye kalanlara ise ya hiç verilmeyen, ya da ‘Geçiş Kontrol Sistemi’ne tabi kılınmak suretiyle Fiili Çalışma Karşılığı Ödenmesini Planladığınız Ayrımcı Fazla Mesai Ücreti Ödemesi Uygulaması olmak üzere tüm Haksız ve Eşitsiz Uygulamalarınızı derhal geri çekin.
Yıllardır Hükümetlerce tek taraflı olarak belirlenen Yüzdelik Maaş Artışları dışında Maaşlarında herhangi bir artış sağlanmayan Maliye Emekçilerinin enflasyon karşısında erimiş olan Ücretlerini hiç değilse “Yoksulluk Sınırının” üzerine çıkartın.
Maliye Emekçilerini Merkez/Taşra, Gelirci/Giderci, Uzman Olan/Ol(a)mayan gibi kriterlerle ayrıştırmaktan ve Eşit İşe Eşit Ücret İlkesine aykırı uygulamalarınızdan bir an önce vazgeçin.
25 Mart 2009 Çarşamba günü BES Merkez Yönetim Kuruluna vermiş olduğunuz “SÖZ”e uygun davranarak; Uzman olan personelle, olmayan, ya da olamayan personel arasındaki Ücret Uçurumunu ortadan kaldırın.
Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında olduğu gibi; Maliye Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan ve fiilen Bilgisayar kullanan tüm personele, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Kadrolarını hiçbir koşula bağlı olmaksızın Eşit ve Adil bir biçimde verin.
Ek Ödemelerimizi Emekli Aylıklarımıza dahil edin.
Ek Ödemelerimizi Çalışmakta olduğumuz Birimlere ve Görev Unvanlarımıza göre belirlemekten vazgeçin.
Onlarca kez Yargıdan geri döndüğü halde Görevde Yükselme Sınavlarında uygulamaya devam etmekte ısrar ettiğiniz Mülakat (Sözlü Sınav) uygulamasından vazgeçin.
Keyfi bir biçimde, kimi personelin ücretlerinde fiilen yapmış olduğunuz iyileştirmeyi, tüm Maliye Emekçilerini kapsayacak şekilde Yeniden Düzenleyin, Genelleştirin ve bu Ücret İyileştirmesini Temel Ücretlerimize dahil edin.
Bizler, Maliye Bakanlığının başta ?Eşit İşe Eşit Ücret? İlkesine aykırı, Ücret Adaletsizliği Dayatması olmak üzere, tüm Ayrımcı, Eşitlikten ve Adaletten uzak Uygulamalarına karşı, Haklarımız ve Geleceğimiz için hepbirlikte Mücadele etmeye devam edeceğiz.
Örgütlü Emekçilerin Mücadelesinin hiçbir zaman Yenilmediğini, belki zaman zaman gerilediğini ama Sonuçta ve her daim Örgütlü Emekçilerin uğruna Mücadele ettiği Haklı ve Meşru Taleplerin Geriletilemeyeceğini, Emekçilerin sonuçta Mutlaka Kazanacağını bizler biliyoruz, bu gerçeği onlara; Maliye Bakanlığı ve AKP İktidarına da öğreteceğiz?!