Gazetekars

Malzemeler Okula Bağışlandı

Sevgi Evleri öğrencilerinin kullandığı eski malzemeler okullara dağıtıldı...

01 Ağustos 2011 Pazartesi 07:31

Malzemeler Okula Bağışlandı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sevgi Evleri açıldıktan sonra Yetiştirme Yurdu’nda çocuklar tarafından kullanılan malzemeleri atıl duruma gelmemesi için Valilik talimatıyla yatılı 12 okula verdi.

Dün de Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayhan Kazancı yatılı öğrenci yurdu için gerekli olan malzemeleri Sosyal Hizmetler İl Müdürü Akın Oktay’dan teslim aldı.

Kazancı burada yaptığı açıklamada, “Sandalye, ranza, yatak, masa, dolap gibi eksiklerimizi böylelikle gidermiş olduk. Yurtta 200 öğrencimiz kalıyor. Bu malzemelerde sıkıntılarımızı gideren Sosyal Hizmetlere teşekkür ediyorum. Diğer okullarımızda bundan istifade etti. Böylelikle bütün okullar rahatlamış oldu” dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Akın Oktay da, “Konuyu biz okullarımıza açtığımız zaman Sayın Valimizin bu tip uygulamaları mutlaka yapmamızı istedi. Bizde Valimizin bu talimatları doğrultusunda okullarımızla iletişime geçtik. Bu işin sonucunda da özellikle ihtiyacı olan okullarımızı aradık. Şuanda da bir bağış aldık, yeni bir yurda taşınıyoruz. Malzemeler burada kalıp çürüyeceğine, imam hatip lisemiz gibi çok acil lazım olan okulumuza ciddi anlamda hiç açılmamış malzemeleri verdik. Arpaçay’dan gelen okullarımız oldu. Oraların ihtiyaçlarını karşıladık. Bu kurumlar arasında bir dayanışma anlamında da gelmektedir. Biz kullanmadığımız ve acil ihtiyacımız olmayan malzemelerimizi, bir başka kuruma vererek, Devletin oraya ayrıca bir kaynak aktarma ihtiyacı doğmamaktadır.” diye konuştu.

Oktay daha sonra şunları söyledi: “Bu anlamda tasarruf ve katkı anlamında destek olmuş olduk. Biz bununla beraber, Sosyal hizmetler olarak alan kurum değil veren kurum olma onumuna gelmesiyle biz gerçekten onur duymaktayız. Güzel şeyler olarak yorumluyoruz biz bunları. Katkıda bulunduğumuz okular ile aramızda bir mutabık olacak ve biz onlara gidip yemek yiyeceğiz, onlarda bize glip yemek yiyecekler. Bizim YİBO’larda kalan öğrencilerden farklarımız yok. Çünkü bizde yemeğimizi yediriyoruz, etütlerini yapıyor ve eğitimleri ile ilgileniyorduk. Buraya geldiğimde şunu gördüm ki hakikaten sosyal hizmetler ve yetiştirme yurtları ve çocuklar Milli eğitimle iç içe olması gerektiğini gördük. Bizim gibi eğitimci arkadaşlara da bu konuda görev düştüğünü hissettik. Burada olay şudur, Benim nerede olduğum değil, nerenin ihtiyacı olduğudur. Olaylara memleket meselesi olarak bakıyorum. Bu niyetle baktığımızdan dolayı, kimin ne ihtiyacı varsa onun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER