Gazetekars

Marneuli'de Gürcistan ve Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı

Gürcistan Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Hüseyin Yusubov, her iki devletin de bağımsızlık gününü kutlayarak, Gürcistan'ın vatanımız, Azerbaycan ve Türkiye'nin milli devletimiz olduğunu vurguladı.

25 Mayıs 2023 Perşembe 11:54

Marneuli'de Gürcistan ve Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı

Haber : Hacı Xəlilzadə / QafqazTürk Media

Qafqaz Türk Medya'nın desteğiyle Gürcistan Azerbaycanlılar Kongresi ve Kullar Devlet Okulu tarafından düzenlenen çayevinin konferans salonunda Gürcistan ve Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'ne ithafen bir etkinlik düzenlendi.

Gürcistan Milletvekili Zaur bey Dargalli, Marneuli Belediye Başkanı Kenan Omarov, Marneuli Belediye Meclisi Başkanı Amiran Giorgadze, Bolnisi Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Rasul Bakhtiyarov, Gardabani Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Vugar Mammadov, Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Eldar Bayramov, Tiflis'teki Türkiye Büyükelçiliği tatil etkinliğine katıldı. Müsteşar Kazım Kartal, bölge aydınları, şairler, aşıklar, din adamları, öğretmenler ve Kullar Devlet Okulu öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gürcistan Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Hüseyin Yusubov, her iki devletin de bağımsızlık gününü kutlayarak, Gürcistan vatanımız, Azerbaycan ve Türkiye'nin milli devletimiz olduğunu vurguladı.

Ardından Kullar Okulu Müdürü Humbat Huseynov, katılımcıların bayramlarını kutladı. Daha sonra bir konuşma yapan Milletvekili Zaur Bey Dargalli, iki ülke ilişkilerine değinerek, Gürcistan ve Azerbaycan'ın Kafkasya'da barışın garantörü olduğunu vurguladı ve Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üçlü ilişkileri hakkında bilgi verdi. Zaur Bey Dargalli'nin konuşması unutulmaz ve çok anlamlıydı.

Sıradaki konuşmacı Marneuli Belediye Başkanı Kanan Omarov ve Marneuli Belediye Meclisi Başkanı Amiran Giorgazde oldu. Ardından Azerbaycan ve Türkiye Diplomatları Eldar Bayramov ve Kazım Kartal, bayrama katılanları tebrik ederek halklarımız arasındaki tarihi kardeşlik bağlarından bahsettiler.

Gardabani Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Vugar Mammadov, Gürcistan'ın Kafkasya'daki önemi hakkında konuştu. Gürcistan Parlamentosu eski milletvekili Ruslan Hacıyev ve aydın Miraga Mustafayev birer konuşma yaparak halkımızın bayramını kutladılar.

Kullar okulu öğrencileri, Azerice ve Gürcüce seslendirdikleri birbirinden güzel şiirlerle bayram etkinliğine renk kattı. Okulun Azeri ve Gürcü öğretmenleri birer konuşma yaparak katılımcıların bayramını kutladılar.

Sonunda organizatörler Hüseyin Yusubov ve Humbat Huseynov davetlerini kabul edip geldikleri için tüm konuklara teşekkür ettiler.

ccccc-003.jpgadsiz-2.jpgadsiz-3.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER