Gazetekars

Mazot Zammı Yolcu Firmalarını Vurdu

Son zamanlarda mazota gelen zamlar yolcu firmalarını bile, bayram öncesi zor günler yaşattı.

27 Ağustos 2011 Cumartesi 09:23

Mazot Zammı Yolcu Firmalarını Vurdu

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Kars Şehirler arası Otobüs Terminalinde yaşanan hareketsizlik ve mazot zammı, firma ve otobüs sahiplerinin zor günler geçirmesine sebep oldu.

Kars’ın Selim ilçesinde Ramazan Bayramı yaklaşmasına rağmen şehirler arası otobüs terminalinde adeta in cin top oynuyor. Her gün mazot zammı yapıldığından yolcu olmadığı için otobüslerin bazen 3-5 yolcu ile sefere çıktığını belirten firma yetkilileri bunun sebebini ise öğretmen ve öğrencilerin tatilde olmasına bağlıyorlar. Zarar ettiklerini ve kontak kapanma aşamasına geldiklerini firma yetkilileri terminalden başta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve Mersin gibi illerine günde otalama 20 otobüs çıktığını belirttiler.

Firma yöneticilerinden Eyip Çolak, bazı otobüslerin 25-30 yolcu ile Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kaldığını ve firmaların bu sebeple zarar ettiklerini söyledi. Akaryakıt fiyatlarının pahalı olmasının firmaların etkilediğini ifade eden Çolak, “Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen otobüslerimiz boş sefer yapmaktadır. Çünkü tam tatil zamanı olması sonucu öğretmen yok öğrenci yok ve mazota her gün zam yağıyor bunun yanı sıra, memur kesimi ise daha önce izin alıp tatilini kullanmıştır. Otobüslerimizi buradan 35 yolcu ile göndermek zorunda kalıyoruz. Fakat gelişlerde ise vatandaş günlerce yer bulamıyor” dedi. Mazotların zammı böyle devam ettiği takdirde kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirten Eyüp Çolak ise “Mazota gelen zamdan bütün firmaların büyük ölçüde etkilediğini belirterek otobüsler buradan sadece 4-5 yolcu ile çıkıyor. Yani kısaca bagaj taşıyoruz şuanda tüm firmalar büyük bir borcun altına girmiştir. Böyle sürdüğü takdirde kontak kapatıp otobüslerimizi satmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER